Jézus Krisztus állíthatja meg a torrentezést

templom vallás jézus isten keresztény torrent táblagép
Az erős hitűek elítélik a kalózkodást
Vágólapra másolva!
Jézus Krisztus hívei szerint a kalózkodás lopás, a torrentezés pedig erkölcsi kérdés. Az illegális letöltéseket úgy próbálnák megállítani, hogy a fiatalokat már korán ebben a szellemben nevelnék.
Vágólapra másolva!

Számtalan szervezet tett már próbát arra, hogy megállítsa az internetes kalózkodást – eddig sikertelenül. Egy frissen publikált tanulmány szerint Jézus Krisztus az, aki a leghatékonyabban rettenti el az embereket ettől a tevékenységtől.

„Ne lopj!”- mondja a Tízparancsolat, a hívők pedig e tanítás szerint élnek. Az ausztrál kutatás tárgya az volt, miként függ össze a kalózkodás és a vallásos szemlélet. Ennek eredményeként megállapították:

akik vallásosak, kevésbé vélekednek pozitívan a digitális kalózkodásról.

Az erős hitűek elítélik a kalózkodást Forrás: AFP

Az erős hitűek még intenzívebben ellenzik az illegális letöltéseket. Szerintük ez törvényellenes, és a művészeknek is árt, nem utolsósorban lopásnak minősül.

A kérdőív egy másik kérdése arra irányult, hogy a hívők letöltenének-e illegális tartalmat abban az esetben, ha azt lelki pásztoruk, barátjuk, vagy éppenséggel Jézus Krisztus kérné tőlük. A válaszok szerint egyedül Krisztus lenne rájuk olyan erős hatással, hogy erre rávegye őket.

Az csinálja, aki szerint nem bűn

Egy korábbi felmérés szerint a kalózkodás főleg etikai kérdés. Akik élnek a lehetőséggel, azok nagy része nem találja elítélendő dolognak. Az amerikai tinédzsereknek csupán 10 százaléka vélekedik úgy, hogy erkölcsileg megkérdőjelezhető a tevékenység.

A kutatók következtetése szerint

a kalózkodás elleni harc kulcsa a vallási és oktatási intézmények együttműködése lehet.

Néhány jogtulajdonos és tartalomgyártó ezért már olyan vallásos jellegű, oktatási kezdeményezéseken dolgozik, amelyek amerikai és brit fiatalokat céloznának meg.

Szavazzon!

Ön szerint lopás a kalózkodás?