Maguktól tanulnak az LG új háztartási gépei

lg
The LG name brand logo at the LG booth before the opening of the 2010 International Consumer Electronics Show, January 6, 2010 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology tradeshow, runs from January 7-10. AFP PHOTO / Robyn Beck / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i kütyüexpón fognak debütálni az LG gépi tanulással (deep learning) turbózott otthoni gépei. A háztartási eszközök a fogyasztók életmódját és szokásait megtanulva egyre több megoldással könnyítik meg a felhasználók életét.
Vágólapra másolva!

Nem csak egy, de rögtön négy intelligens háztartási eszközt is bemutat majd az LG. Az egyik ilyen készülék egy robotporszívó, ami beépített szenzorokkal ismeri fel a szobában lévő tárgyakat, és annak megfelelően reagál, hogy éppen mivel találkozik össze.

Az intelligens porszívó felvételeket készít a szobáról, hogy megjegyezze az akadályokat, majd megtanulja kikerülni őket.

Még az útjába akadó drótokat és papucsokat is felismeri,

így görgős keféi nem akadnak el bennünk, és emberi segítségre sincs szükségük ahhoz, hogy folytassák a takarítást.

A robotporszívó pontosan érzékeli a különbséget egy székláb és egy emberi láb között: ha emberrel találkozik, udvariasan megkéri, hogy engedjen utat neki, a széket pedig egyszerűen kikerüli.

Különbséget tesz az emberek és a székek lába közt Forrás: LG

Jégkockát pótol az intelligens hűtő

A gépi tanulásos okoshűtő a felhasználó életmódjának, étkezési szokásainak mintáit feltárva előre látja, milyen funkcióra lesz szüksége. Például

automatikusan feltölti a jégkockatartót,

pontosan abban a napszakban, amikor a családtagok a leggyakrabban isznak hideg italokat.

Ha nyáron magas hőmérsékletet vagy páratartalmat érzékel, 4-fokozatú sterilizáló üzemmódra vált, hogy az ételek még tovább eltarthatók legyenek.

Okos légkondival spórolhatunk a számlán

Az LG okos klímája feltérképezi a lakásban élők viselkedési mintáit és napi rutinját, többek között azt is, hogy a lakás mely részeiben tartózkodnak a leggyakrabban. E tudás birtokában felméri, hogyan biztosíthat gyorsan és hatékonyan megfelelő hőmérsékletet számukra, egy-egy szoba- vagy lakrész gyors lehűtésével.

Ha például a hétvégén sokat tartózkodnak a nappaliban, itt biztosít több hideget vagy meleget, a hétköznapokon pedig, ha kell, a konyha megfelelő klímájára koncentrál.

Nagyon kitisztítja a ruhát

Az új technológiával az LG mosógépei jobb hatásfokkal dolgoznak. Azokon a területeken például, ahol kemény a víz (túl magas benne a kalcium-karbonát tartalom), az LG okos mosógépe megfelelő hőmérséklet és vízmennyiség beállításával

küszöböli ki a kemény víz ruhára gyakorolt káros hatását.

Ahol pedig gyakoriak a homokviharok, a mosógép automatikusan újabb öblítéssel egészíti ki a mosást, hogy a ruhák még tisztábbak legyenek.

Az LG eszközeit 2017. január 5-8. között tekintheti meg a közönség a Las Vegas Convention Center központi csarnokának (Central Hall) 11100-as standján.