Drónpilótáknak szánja szuperkönnyű okosszemüvegét az Epson

epson moverio
Tavaly már kipróbálhattuk a kütyüt az MWC-n
Vágólapra másolva!
Az Epson januártól kezdi szállítani a Moverio BT-300-at, jelenleg ez a legkönnyebb, kiterjesztett valóság (AR) technológiát használó kétlencsés szemüveg a piacon.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten drónpilótáknak és légi fotósoknak szánta okosszemüvegét az Epson. Használható a DJI dróngyártó cég GO alkalmazásával is, így segít a pilótáknak a biztosabb tájékozódásban.

A Moverio okosszemüvegen keresztül a pilóták FPV (first peron view) nézetű képet kapnak a drón kamerájából, mindeközben pedig szabad szemmel is követhetik annak mozgását.

Sötétített lencsékkel felszerelt változatban is elérhető lesz, így kiküszöbölhető a túl erős napfény is. Ennek igazi előnye a légi fotók készítésekor mutatkozik meg. Az eszközök helyet kapott előre néző kamera is, amivel

öt megapixel felbontású HD-képeket lehet készíteni saját nézőpontból.

A szemüveg az Epson egyedi, szilícium-alapú Si-OLED kijelzőjét kapta meg.

Ez a legkönnyebb kétlencsés okosszemüveg a világon: a 2011-ben bemutatott Moverio 72 százalékkal volt nehezebb, míg a Moverio 2 20 százalékkal nyomott többet.

Tavaly már kipróbálhattuk a kütyüt az MWC-n Forrás: Origo

Kialakításának köszönhetően hagyományos szemüvegekre is rátehető. Belül négymagos Intel Atom X5 processzort kapott két gigabájt memóriával, és Android 5.1 operációs rendszer fut rajta. A gyártó hat óra üzemidőt ígér egy töltéssel.

Az eszköz megjelenéséről az Epson honlapján kérhetünk értesítést regisztrációval. Hivatalos árat egyelőre még nem erősített meg a cég, de az Ubergizmo becslése szerint 750 dollár (körülbelül 225 ezer forint) körül lehet majd, az előző modellek árából kiindulva.