Három nap alatt összekalapoztak 750 milliót egy videojátékra

Wasteland 3
Vágólapra másolva!
A múlt héten még arról írtunk, hogy folytatódhat az elmúlt évek egyik legjobb szerepjátéka, mostanra viszont elhagyhatjuk a feltételes módot, hiszen a Wasteland 3-at fejlesztő csapat számára a játékosok mindössze három nap alatt összegyűjtötték az elkészítéshez szükséges, 750 millió forintnak megfelelő 2,75 milló dollárt.
Vágólapra másolva!

A Wasteland 2 névre keresztelt posztapokaliptikus videojáték a Kickstarter történetének egyik legnagyobb sikere, hiszen az InXile fejlesztőcsapat 2012-ben közel 3 millió dollárt gyűjtött össze, hogy elkészíthesse az 1988-as Wasteland folytatását.

A felülnézetes, csapatalapú szerepjáték 2014-ben jelent meg PC-re, majd később konzolokra, október elején pedig az InXile bejelentette, hogy elkészítenék a harmadik részt,

ezúttal is a játékosközösség segítségét kérve a szükséges anyagi javak előteremtéséhez.

A csapat a Kickstarter helyett ezúttal a kifejezetten videojátékokra szakosodott fig.co oldalt választotta a gyűjtés lebonyolításához, és 2,75 millió dollárban állapították meg a Wasteland 3 elkészítéséhez szükséges összeget.

A Wasteland 2 esetében 900.000 dollár volt a célérték, amit 2012-ben mindössze 43 óra alatt összekalapoztak az adakozók, majd a számláló meg sem állt 2.933.252 dollárig. A Wasteland 3 pedig az elődjéhez hasonló sikersztori, hiszen a lelkes videojátékosok

mindössze három nap leforgása alatt összegyűjtötték a célként kitűzött 2,75 millió dollárt.

A végösszeg ennél persze jóval több lesz, hiszen egészen november 4-én éjfélig lehet támogatni a projektet, ami a cikkünk írásakor 2.818.447 dollárnál tart, amit 14.137 adakozó gyűjtött össze.

A Wasteland 3 egy korábban sosem látott, a jég fogságában sínylődő vidékre kalauzolja majd a játékosokat Forrás: inXile Entertaiment

A Wasteland 3-ról egyelőre nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy közvetlen folytatás a Wasteland 2-höz, új szereplőkkel és helyszínnel – utóbbi az egykori Colorado állam területe, amit az atomháborút követő éghajlatváltozás teljesen eljegesített.

A zord vidéken a November osztag egyetlen túlélőjeként egy Ranger helyőrség felállítása lesz a feladatunk, illetve egy ütőképes csapatot kell verbuválnunk a ránk bízott vidék védelmére.

A harmadik részben ismét felülnézetből irányíthatjuk majd a csapatunkat, de a grafika már most jobban néz ki, mint a Wasteland 2-ben Forrás: inXile Entertaiment

A fejlesztők ígéretei szerint a Wasteland 3 tartalmazni fogja a második rész minden pozitív elemét (szerteágazó sztori, rengeteg küldetés, a történetet befolyásoló döntések, mély fejlődési rendszer), továbbá olyan funkciókkal bővül, mint a kooperatív mód vagy a vezethető járművek megjelenése, amelyek az irányított karaktereinkhez hasonlóan fejleszthetők lesznek.

Pontos megjelenési dátum még nincs, de az InXile 2019 végét lőtte be lehetséges időpontként, és a játék egyaránt megjelenik PC-re, Macre, Linuxra, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is.