Ilyen lesz a Google virtuálisvalóság-sisakja

google daydream virtuális valóság vr szemüveg sisak
Szép, de nem egyedi a Daydream VR
Vágólapra másolva!
Október negyedikei sajtóeseménye után egy kisfilmet is közzétett a Google a Daydream View névre keresztelt virtuálisvalóság-szemüvegről. A felvételről természetesen nem hiányozhat a Daydream Controller sem, ezekkel az eszközökkel együtt teljes a Daydream rendszere. 
Vágólapra másolva!

A Google október 4-ét választotta, hogy a május végi I/O fejlesztői konferencia után most hardveres sajtóeseményt tartson. A műsor során nagy hangsúlyt fektettek a mesterséges intelligenciával turbózott Google Asszisztensre, bemutatkoztak a Pixel és Pixel XL telefonok, a Chromecast Ultra, és szó esett még a korábban beharangozott, ám teljes valójában csak most mutatkozó Daydream VR nevű mobilplatformról is.

A virtuális valóság immár szerves részét képezi a Google-nek és a Pixel készülékeknek, a telefon natívan támogatja a mobilos virtuális valóságot.

A rendszerbe tartozó sisak leginkább egy minőségi Cardboardra hasonlít, a keresőóriás szerint is

az volt a lényeg, hogy egy korábbinál jóval kényelmesebb és szebb külsejű eszközzel rukkoljanak elő.

Főleg a kényelmet hangsúlyozták a Daydream View headsetnél Forrás: Google

A referenciaszemüveg a cég állítása szerint

30 százalékkal könnyebb a konkurensek modelljeinél,

a mikroszövetes kialakítás pedig könnyű, szellőző és kényelmes eszköz érzetét kelti. A Google az Android Nougatba beépítve kínálja a VR-módot, ami nagy munka volt a fejlesztőknek, hiszen a képnek a virtuálisvalóság-módban sokkal gyorsabban kell frissülnie.

A cég szerint egy szemüveg is kényelmesen befér már alá, a fejmozgáskövetést pedig a telefon érzékelői végzik, maga a kiegészítő a Cardboardhoz hasonlóan nem kapott külön szenzorokat.

Maga a szemüveg egyben referenciaeszköz is, nem csak végfelhasználóknak szánt termék. A Google szeretné, hogy minél több gyártó elkészítse a saját megoldását, ha pedig az mindenben megfelel az elvárásoknak, akkor megkapja a Google VR Ready minősítést.

Ez lesz a kontroller

Szintén egy prototípusnak szánja a Daydreamhez készített kontrollert (Daydream Controller) a Google, ami a headsetbe csúsztatva egy külön rekeszben tárolható. A kütyü előlapján van egy home gomb és egy menü gomb, plusz helyet kapott rajta egy kattintható trackpad, a hangerőszabályzó gombok pedig oldalt helyezkednek el.

Az eszközöket a bemutató napján gyorsan teszt alá vetette a The Verge is:

A VR-headsetet és a kontrollert egyben lehet majd megvásárolni novembertől 79 dollárért (21 ezer forint), első körben az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban.