Jóval kevesebbet adnának a Yahoo-ért a jelszólopás miatt

hacker illusztráció számítógép lopás feltörés it laptop tablet
hacker illusztráció
Vágólapra másolva!
Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a Verizon előrehaladott tárgyalásokat folytat a Yahoo felvásárlásáról, de most újabb fordulatot vesz az ügy. A nemrég napvilágra került jelszószivárgás, valamint az újabb hírek, miszerint a Yahoo az FBI és NSA kérésére kémkedett felhasználói után, negatívan befolyásolhatja a tranzakciót. A Verizon egymilliárd dollárral kevesebbért venné meg a céget.
Vágólapra másolva!

A New York Post informácói szerint a Verizon az eredeti megállapodáshoz képest egymilliárd dollárral kevesebbet fizetne a Yahoo-ért. Belsős források szerint Tim Armstrong, az AOL vezérigazgatója kibukott azon, hogy a Yahoo ködösít a jelszólopásos üggyel kapcsolatban, ez pedig az akvizíciót is veszélyeztetheti.

A Verizon azon a véleményen van, hogy a Yahoo értéke jelentősen csökkent a botrány hatására, ezért a korábbinál ajánlott árnál jóval kevesebbet szeretne letenni az asztalra. Azt is kifogásolják, hogy a 2014-es nagy jelszólopásról mindössze két nappal hamarabb tájékoztatták őket, minthogy az ügyet a Yahoo a közvélemény elé tárta.

Ráadásul ez azután két hónappal történt, hogy a 4,8 milliárd dolláros egyezség megszületett, pedig a cég jóval előbb tudott arról.

A Verizon keményen kihasználja a Yahoo bizonytalan helyzetét dreamstime

A Yahoo szeptember 24-én tette közzé, hogy egy bizonyos kormány megbízásából dolgozó hackerek törtek be az adatbázisába, és jutottak hozzá olyan személyes információkhoz, mint a születési dátum, az e-mail cím, a jelszavak és a telefonszámok, de bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük a támadóknak.

Bevallásuk szerint ez mintegy 500 millió felhasználót érintett,

de belsős források szerint sokkal többet. Ez minden idők legnagyobb adatlopása lehet.

A Yahoo helyzetét nehezíti, hogy belsős források azt álltják, az óriáscég az FBI kérésére kémkedhetett felhasználói után. Erre titokban egy szoftvert is fejlesztettek a Nemzetbiztonsági Ügynökség kérésére.