Lehalt a Telekom mobilhálózata

facebook messenger mobil nő válás válókereset telefon férj szomorú
Vágólapra másolva!
Országszerte nem működik, vagy akadozik a Telekom mobilhálózata. Sem hívni nem lehet, se mobilnetezni. A panaszosok elárasztották a szolgáltató oldalait.
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel fél 10 óta nem érhető el a Telekom mobilhálózata. A visszajelzések, és a szerkesztőség tapasztalatai alapján nem működik a mobilinternet, és a hanghívás sem.

Nincs szolgáltatás: jelzi a készülék Forrás: Origo

10:30 Azóta pár olvasónak bár akadozva, de elindult a mobilinternet: felcsatlakozott a készülék a 4G-hálózatra, de a tartalom csigalassúsággal töltött be. Van, akinél viszont csak a hanghívás működik, a mobilnet nem.

Kipróbáltuk, hogy 30-as számmal hívunk egy másik telekomos mobilt. Ugyan a telefon már azt jelezte, van hálózat, és elkezdődött a másik fél hívása, a túloldalon ki se csengett a mobil.

11.30

Ha kikapcsoljuk a mobilnetet, akkor a hanghívás remekül működik.

Azonban amint megpróbáljuk visszakapcsolni a 3G-4G hálózatot, és adatforgalmat generálni, ismét nem tudunk telefonálni, s a sima 2G/GSM hálózat is leáll.

12.22 Egyre több felhasználónál áll talpra a hanghívás mellett a mobilinternet is. Saját tapasztalatok alapján Budapesten megbizhatóan lehet már netezni az okostelefonon, és mellette a telefonálás is megy már.

12.30 A Telekom hálózata helyreállt. További részletek itt.

Ellepték a Facebookot

A szolgáltató Facebook-oldalát elárasztották a panaszos ügyfelek: főleg budapesti lakosok írtak, de egyebek közt Tatán, Pécsen, Egerben és Győrött sem elérhető a szolgáltatás. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, miért nem kapnak tájékoztatást a hibáról, illetve

azt akarták tudni, kompenzálják-e őket az okozott károkért.

Úgy fest országos probléma...

Közzétette: Hegedűs Ferenc – 2016. január 14.

Remmélem ezt a hálózat kiesést és aaz okozotz kárt kompenzálják ....

Közzétette: Mária Máté2016. január 14.

A korábban is elképesztő teljesítményt nyújtó közösségi média csapat egyesével válaszol a felhasználók üzeneteire: gyakorlatilag a sajtóosztály által küldött tájékoztatást (lentebb olvasható) továbbítva.

A Telekom facebookosai ismét egyesével válaszolnak a panaszokra Forrás: Origo

Kerestük a Magyar Telekom sajtóosztályát, ahol azt ígérték, hamarosan tájékoztatnak róla, mi okozza a problémát. A nem túl bőbeszédű üzenetben azonban ennyit írtak:

A Tekekom kommunikációs igazgatóságának levele

"A délelőtti óráktól kezdve ügyfeleink terület-függetlenül mobilinternet szolgáltatási problémákat tapasztalhattak. A hiba egyes esetekben kihatással lehet a beszédforgalomra is. A hiba kivizsgálása folyamatban van, a szolgáltatás helyreállásáig ügyfeleink türelmét kérjük."