Virtuálisan tekeri körül egy férfi Nagy-Britanniát

indexelő bringás kesztyű, bicikli, kerékpár, irányjelző
Zackees Turn Signal Gloves
Vágólapra másolva!
Nem kisebb feladatra vállalkozik Aaron Puzey, minthogy végigtekerjen Nagy-Britannián, de azt nem a szokványos módon kívánja teljesíteni. A kijelölt utat a virtuális valóságban teszi meg, egy virtuálisvalóság-sisak és a Google Street View segítségével.
Vágólapra másolva!

A biciklizés nem csak egészséges, de remek kikapcsolódás is. A kültéri tekerésnek persze vannak hátrányai: a kétkerekűvel is dugóba keveredhetünk, és a bogarak sem kímélik a fogakat.

Aaron Puzey videojátékfejlesztő egy teljesen újfajta módszert talált ki arra, hogy ezeket a kellemetlenségeket a legnagyobb kényelemben küszöbölje ki. A férfi a virtuális valóságban szeli Nagy-Britannia útjait kerékpárjával, a Google szerint eddig közel 837 mérföldet (körülbelül 1300 kilométer) tett meg.

A különleges túrához négy eszközt használ.

A közlekedési eszköz egy szobabicikli,

amellyel a lakáson belül maradhat. Egy saját fejlesztésű programot is bevetett, amely összefűzi a másik kulcsfontosságú eszköz, a Google Street View képeit. A látványt egy Samsung Gear VR virtuálisvalóság-sisakkal élvezi.

A hányinger sem érdekli

Puzey májusban pattant fel először a szobakerékpárra, legutóbb pedig augusztus nyolcadikán olvashattunk tőle bejegyzést, amikor elhagyta Stockportot a Manchesterbe vezető betonösvényen. A fejlesztő már régóta álmodik arról, hogy a VR-t felhasználja, a technológia pedig végre lehetővé tette számára,

hogy a napi félórás edzést izgalmasabbá tegye.

Ezzel a megoldással a szobabiciklizés sem unalmas Forrás: Kickstarter/Zach Vorhies

Puzey számára a hányinger jelentette eleinte az igazi nehézséget, amelyhez azóta már hozzászokott. A virtuális valóság igencsak emberpróbáló, nemcsak azért, mert tényleg egy teljesen másik világban találjuk magunkat, hanem

a kisfilmen jól megfigyelhető akadozások miatt is,

sokszor ugrál ide-oda a kép, amit kevés gyomor bír jól.