A Pokémon Go még az olimpiánál is népszerűbb

pokemon go
Ki tudja, mire bukkan a játékos pokémonozás közben
Vágólapra másolva!
A Pokémon Go őrület nálunk már csillapodni látszik, a világ más részein viszont még mindig hatalmas érdeklődés övezi a zsebszörnyvadászatot. Rióban például hiába rendeznek épp olimpiai játékokat, sokan inkább a virtuális kedvenceiket hajkurásszák, ahelyett, hogy a sportolókért izgulnának.
Vágólapra másolva!

A Pokémon Go a megjelenését követően pár nap alatt lenyomta a Tindert, felülkerekedett a Twitteren, és úgy látszik, hogy még az olimpia sem képes elterelni az emberek figyelmét a zsebszörnyek iránti hajszáról.

Habár rengetegen tartózkodnak Rióban csak a sportesemény miatt, ez nem jelenti azt, hogy megfeledkeznének a pokémonokról. A helyszínen lévő közönség egy része még a legizgalmasabb versenyek közben is az okostelefonok képernyőjét vizslatja, hátha felbukkan egy ritka példány a közelükben.

Rióban még csak pár napja kezdődött a Pokémon-láz Forrás: AFP/Pedro Armestre

A Reuters beszámolója szerint szombat délután például több száz brazil érkezett egy parkba, de nem azért, hogy valamelyik versenyszám résztvevőinek drukkoljanak, hanem azért, hogy pokémonokra vadásszanak.

Miközben itthon és a világ más részén már érződik, hogy csökken az érdeklődés a játék iránt, valahol érthető, hogy Brazíliában még mindig hatalmas lelkesedés övezi a Pokémon Gó-t, hiszen a szörnyvadász applikáció csak két nappal az Olimpiai játékok kezdete előtt vált hivatalosan is elérhetővé az országban.

Hiába zajlanak izgalmas sportesemények, sokan nem tudnak elszakadni a pokémonoktól Forrás: Sputnik/Valeriy Melnikov

És hiába rendeznek olimpiát négyévente egyszer, és hiába hatalmas esemény ez a brazilok életében, még így is akadnak olyanok, akiknek a virtuális lények befogása fontosabb, mint az ötkarikás játékok.

Ráadásul nemcsak a nézők között hódít az őrület, de

akadnak olyan sportolók, akik a minden koncentrációt igénylő versenyek között sem tudnak elszakadni a virtuális lényektől.

A legismertebb eset a japán tornászhoz, Kohei Uchimurához köthető, aki az érkezését követően nem kevesebb, mint 5000 dolláros számlát hozott össze. Ennyibe került ugyanis a roaming adatforgalom, amit a Pokémon Go brazíliai használata igényelt. Van akinek tényleg nem drága, hogy elfogja az összes zsebszörnyet.