Végre Windowsra is van hivatalos Facebook-app

facebook polip whatsapp messenger
A Süddeutsche Zeitung finomított karikatúrája
Vágólapra másolva!
Hivatalos appot adott ki Windows 10-re a Facebook, eddig csak a Microsoft által fejlesztett verziót használhatták a felhasználók az okostelefonokon.
Vágólapra másolva!

Kiadta első hivatalos Windows 10-es mobilappját a Facebook, melynek béta verziója bármilyen, az operációs rendszert használó számítógépre, okostelefonra és táblagépre elérhető.

A Facebooknak erős jelenléte van Android és iOS eszközökön, most pedig úgy tűnik, lassan a Windows 10-be is beférkőzik. Az operációs rendszer felhasználói a Facebook mellé a Messenger appot is megkapták, míg mobiltelefonokra megérkezett az Instagram-app.

A Windows 10 vonzóbb platformnak tűnik, mint a Windows Phone Forrás: Origo

Ugyan eddig is volt Facebook-app Windows Phone-ra, azt a Microsoft fejlesztette magának, és nem volt hivatalos verzió. Abban számos funkció nem is volt elérhető, többek közt az élő közvetítés. Hogy a Facebook számára nem volt sürgető feladata a hivatalos app kiadása, nem meglepő: a Windows Phone még mindig csak elenyésző szeletet hasít ki az okostelefonos piacból, májusban már egy százalék alá esett be.

A Windows 10-zel azonban egy olyan univerzális platformot épít a Microsoft, amelynek köszönhetően a mobileszközök mellett már asztali rendszeren is elérheti a felhasználókat a közösségi óriás.