Melegpornóval árasztották el az Iszlám Állam oldalait

iszlam twitter
Vágólapra másolva!
Az orlandói tömeggyilkosság után az Anonymous hacktivista csoport megrohamozta az ISIS híveinek oldalait, és melegeket támogató üzenetekre, videók linkjeire cserélte a propagandát.
Vágólapra másolva!

Az Anonymous hacktivista csoport egyik tagja az Iszlám Állam (ISIS) híveinek számos oldalát feltörte, majd azokon melegpornóhoz vezető linkeket, szivárványszínű zászlókat, és meleget védő üzeneteket helyezett el.

A WauchulaGhost nevű hacker már több hónapja tulajdonít el dzsihádista Twitter-fiókokat, elmondása szerint

amelyek közül a Twitter azóta többet is felfüggesztett.

Az orlandói tömeggyilkosság után azonban láthatóbb módon szerette volna felbosszantani a dzsihádistákat. „Meleg vagyok, és büszke”, valamint ehhez hasonló szlogeneket, melegpornóhoz vezető linkeket és szivárványszínű zászlókat helyezett el a profilokon.

„Az Orlandóban kioltott életekért tettem, úgy gondoltam, meg kell védenem azt, ami elveszett. Nem tolerálhatjuk, hogy ártatlan életeket vegyenek el” – írta meg a hacker a Newsweeknek.

Nem a muszlimokat akarták megsérteni

WauchulaGhost nem fedte fel valódi nevét vagy tartózkodási helyét, csak annyit mondott, hogy az Egyesült Államokban él, és hogy a támadás közel volt az otthonához. Két társával, az Ebony és Yeti nicknevű hackerekkel szeretné továbbra is folytatni a kampányt.

„Célunk nem a muszlimok megsértése. Az akciónk a szélsőséges dzsihádistákra irányul. A hackercsoportunk tagjai közül többen is muszlimok, és minden vallást tisztelünk, amely nem vesz el ártatlan életeket" – fejtette ki bővebben indítékait.

Az ISIS régóta használ közösségi médiaoldalakat propagandára és toborzásra. A Twitter eddig

több mint 125 ezer szélsőséges nézeteket terjesztő oldalt függesztett fel 2015 óta.

A legvéresebb amerikai mészárlás

A legfrissebb jelentések szerint 50 halottja és 53 sebesültje van a floridai Orlando egyik melegbárjában vasárnap hajnalban történt támadásnak, amely az utóbbi ötven év legvéresebb ámokfutása. A párizsi Bataclan elleni támadás óta nem volt ekkora tömeges gyilkosság.

A lövöldöző, a 29 éves Omar Mateen ellen az FBI már kétszer nyomozott, azt gyanították, szimpatizált az Iszlám Állammal. Mateen apja szerint fiának a melegekkel volt baja, nem vallási vagy politikai indokból ölt.

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást.