PC-re is megérkezett a WhatsApp csevegő

whatsapp csevegés app facebook mobil
Vágólapra másolva!
Asztali klienst kapott a WhatsApp, így már Windowson és OS X-en is lehet használni a csevegőt.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban a Messenger esetében, úgy a Facebook másik csevegőprogramja, a WhatsApp is kapott asztali klienst. Kezelőfelülete ugyanolyan a webes változat, viszont extra funkciókkal látták el, mint az asztali értesítések és billentyűparancsok. Ezek a közösségi oldalról már ismerősek lehetnek.

Használatának feltétele az, hogy mobilon is használjuk az appot, legyen egy regisztrált fiókunk. Az asztali verzió ezen a linken tölthető le, Mac OS X 10.9, illetve Windows 8 vagy ezeknél frissebb operációs rendszer kell hozzá.

Asztali alkalmazást kapott a WhatsApp Forrás: WhatsApp

A weben, mobilon folytatott beszélgetések telepítés után rögtön szinkronizálódnak az asztali alkalmazással, így a beszélgetést folytathatjuk hazaérve a gép előtt. A cég úgyis emlegeti, mint a telefonos app egyfajta kiterjesztését.

A WhatsApp különösen népszerű Indiában, Brazíliában, és Észak-Afrikában, világszerte már több mint egymilliárd ember használja havonta. A szolgáltatás az asztali verzió kiadásával pótolta lemaradását olyan szolgáltatásokkal szemben, mint a Telegram, vagy a Viber, amelyeknek már jó ideje lehet használni asztalon is.

Mint Stan Chudnovsky, Messenger-vezér kedden elmondta:

Előbbit főleg azon országokban használják, ahol drága az sms, és nincs lehetőség korlátlan csomagra. A Messenger pedig a fejlett világban tarol.