Olcsó, androidos Blackberry telefonok jöhetnek idén

blackberry priv
Így néz ki a szétcsúsztatható Blackberry Priv
Vágólapra másolva!
A középkategória meghódítására fókuszál idén a Blackberry, miután az első androidos csúcsmobilból, a Privből nem fogyott sok.
Vágólapra másolva!

Két új, androidos okostelefont is piacra szeretne dobni idén a Blackberry – árulta el a cég elnöke, John Chen a The National lapnak. Az egyik készülék megtartja a Blackberry készülékekre jellemző fizikai billentyűzetet, míg a másiknak már csak érintőkijelzője lesz. Mindegyiken Android operációs rendszer fog futni,

és a középkategóriát célozzák meg.

Korábbi kiszivárgások szerint a készülékek kódneve Rome, valamint Hamburg.

A cég tavaly robbant be az androidos piacra a Priv modellel, amelynek árát még az üzleti ügyfelek is sokallták. A csúcsmobil borsos 700 dollárba került (Magyarországon 285 ezer forint körül kapható), ami meglátszott az eladási számokon is.

A Blackberry Privből nem fogyott sok Forrás: Evleaks

A készülékből mindössze 600 ezret adtak el a legutóbbi negyedévben. Összehasonlításképp: a Samsung Galaxy S7 csúcsmobiljából körülbelül 10 millió készüléket szállítottak februári megjelenése óta a szakértők becslése szerint.

A cég vezetője bevallotta, hogy

A vezető elmondása szerint több ügyféltől is azt a visszajelzést kapta, hogy 400 dolláros (110 ezer forint) árcímkének örülnének a legjobban.