Akadozhat a Facebook, bugosak voltak az oldalak is

facebook connection error news feed
Többé nem látjuk ezt az idegesítő üzenetet.
Vágólapra másolva!
Akadozni kezdett csütörtök délután a Facebook, a legtöbb jelentés az Egyesült Királyságból érkezett. A magyar felhasználók azt tapasztalhatták, hogy a képek nem töltődnek be.
Vágólapra másolva!

Csütörtök kora délután akadozni kezdett a Facebook, több ezer felhasználó jelezte több országból is, hogy nem tölt be megfelelően az oldal. A leállásfigyelő DownDetector oldal szerint a legtöbb panasz az Egyesült Királyság területéről érkezett, a brit Mirror lap azt írta, hogy pár percig egyáltalán nem tudták elérni a Facebookot.

Még előfordulhatnak gondok Forrás: Origo

A jelentések fele szólt arról, hogy teljesen elérhetetlen volt az oldal. A felhasználók 39 százaléka nem tudott bejelentkezni, 14 százalékuk pedig nem látta a képeket. Délután fél háromra már kevesebb jelentés érkezett, de még előfordulnak problémák.

Mi a szerkesztőségben lassulást tapasztaltunk, illetve a képek nagy része sem töltött be az oldalon két óra körül.

A cég még nem adott hivatalos tájékoztatást a problémáról.

Saját posztjaikat lájkolták az oldalak

Szerda délután egy bug is felütötte fejét a Facebookon: az oldalak adminisztrátorai arra lettek figyelmesek, hogy az oldalak automatikusan belájkolták saját posztjaikat. Ez kívülről úgy tűnt, mintha a lájkok számát szerették volna növelni saját maguk.

A CNET szerint nem minden oldal tapasztalta ezt, mi a szerkesztőségben észleltük a jelenséget. Többen is arról számoltak be, hogy a bug felfedezése után szerették volna visszavonni a kedvelést, de az oldal nem engedte azt. Csütörtökre javította a hibát a közösségi oldal.