Minek a házra ablak, ha ilyen a tévé

tablertv tévé okostévé
Bármit megérinthetünk a képernyőn
Vágólapra másolva!
Nem igazán az újdonságok, mintsem a zsíros üzletek miatt népszerű a CeBIT. A falméretű tévéfalon 8K-ban elevenedik meg az őserdő akár egy lakótelepi lakásban is, persze ennek megkérik az árát. A cég specialitása, hogy a meglévő tévéket alakítják át óriástabletekké.
Vágólapra másolva!

Bemutatta 200 colos 8k-s tévéjét a TablerTV a hannoveri CeBIT-en. Összehasonlításképp

a tévé felülete 425-ször nagyobb, mint egy iPad kijelzője.

A hatalmas érintőképernyős tévéfal 5 méter széles, és 2,4 méter magas.

Tévéket legóznak össze

A cég specialitása, hogy különböző gyártók tévéiből varázsol interaktív felületet, melyen aztán alkalmazásokat futtathatunk. Vagy csak egyszerűen betehetjük a legkedvesebb háttérképünk, középen pedig nézhetjük az esti híradót.

– mondták a pavilonnál, amikor megkérdeztem, hogy mennyibe fájna nekem egy hasonló tévéfal a nappaliba. Ez átszámítva több mint 30 millió forintot jelent.

Bármit megérinthetünk a képernyőn Forrás: Origo

Ezért az összegért cserébe viszont egy interaktív falat kapunk a nappali közepére, amit a gyerek nyugodtan összefirkálhat egy erre megfelelő ceruzával (stylus), vagy akár a saját kezével is.

Az egész tényleg olyan mint egy tablet, csak sokkal nagyobb.

Egy kisebb tévé tapinthatóssá varázsolva működés közben Forrás: Origo

A TablerTV nem érintőképernyős tévéket gyárt, hanem a meglévő gyártók készülékeit teszi alkalmassá a feladatra. Egy olyan panelt készítenek, amit a tévé elé kell szerelni. Ez egy miniszámítógéppel együtt varázsolja át a tévét érintőképernyős felületté.

Több mint egymillió Mac-, Windows-, Linux-, és Android-app is futtatható így a tévén.

A 200 colos tévét tárgyalótermekbe, recepcióra, irányítóközpontokba, oktatási intézményekbe ajánlják, de lehet akár egy luxusnappali dísze is. Egy erős PC-vel összekötve nagy rendszerigényű, 3D-s játékokat futtathatunk az óriási felületen. Külön app telepítése nélkül kiküldhetjük a mobilról a képeket, térképet, és egyéb dokumentumokat a tévéfalra.

Arcfelismerővel is ellátják a tévéfalat,

így a felhasználóknak nem kell megadni minden egyes alkalommal a jelszót, elég az arcunkat beolvastatni, és megnyílik a saját fiók, illetve a felhőtárhely. A cég partnerei között az HBO, a YouTube és a Dropbox is szerepel.

Egy kisebb tévé, például egy 55 colos készülékhez való panel ezer dollárba, azaz 280 ezer forintba kerül. A cég honlapján böngészhetünk, hogy van-e a saját tévénkhez is kompatibilis kiegésszítőjük.