A világot szólaltatja meg a zene Instagramja

aitokaiku
aitokaiku
Vágólapra másolva!
A fizikai világból érkező információkat alakítja át hangokká az első személyreszabott, reaktív zenei app. Az Aitokaiku március végén jelenik meg Androidra és iOS-re.
Vágólapra másolva!

Különleges zenei alkalmazást jelentett be a berlini Aitokaiku. Az Aitokaiku app úgy teszi személyes élménnyé a zenét, hogy a minket körülvevő világot fordítja át hangokká. Az alkalmazás alapját adó technológiát hét évig fejlesztette a producer, fejlesztő Jarno Eerola.

A felhasználó több zenei téma közül választhat alapot (például hip-hop, ambient, techno, rock),

utána az dinamikusan változik a mozdulatainktól és a környezetünktől függően.

Például ha rohanni kezdünk, a zene gyorsul, de hatással van rá az elhelyezkedésünk, a fények és a fizikai környezet is. Ettől függően új hangok és effektek dúsítják fel a zenét. Az app ehhez az okostelefon olyan érzékelőit használja, mint a gyorsulásmérő, GPS, fényérzékelő, vagy a mikrofon. Működés közben így kell elképzelni:

"Manapság mindenhova magunkkal visszük a legerőteljesebb, személyes kütyünket, ami valaha is létezett – az okostelefonunkat. Amelynek meg vannak a képességeire arra is, hogy a fizikai környezetünk alapján készítsen zenét, amit aztán megoszthatunk a barátainkkal” - írja a cég sajtóközleményében.

A felhasználók eleinte négy előretelepített téma közül választhatnak majd, a kínálat később még több stílussal bővül. A cég több zenekarral, DJ-vel és zenei producerrel is megállapodott, hogy az indulás utáni hónapokban már több száz téma legyen elérhető. Ezek közt lesznek ingyenes és fizetős témák is, amelyeket az Aitokaiku Theme Marketplace digitális piacon lehet majd azokat beszerezni.

A választott témák dinamikusan reagálnak a világra Forrás: Aitokaiku

Az elkészült zenéket a felhasználók rögtön közzé is tehetik a Facebookon, és meghallgathatják azt is, hogy a többieknek milyen élményben volt részük. Ezzel jobban ki tudják fejezni aktuális hangulatukat, a pillanatot egy személyes zenével fejezhetik ki.

A cég szerint a megoldást nem csak a hétköznapi felhasználók élvezhetik, de az éttermek, és boltok is, mivel a zene végtelenített és szabadon felhasználható. Filmekhez, videókhoz is készíthető vele háttérzene licenszjogok nélkül. Jelenleg bétatesztelik, a mindenki számára letölthető

végleges verzió március végén jelenik meg.

A program ingyen lesz az App Store és a Google Play digitális áruházakban. Az iOS-verzió az androidosnál kicsit később érkezik.