A Facebook Messengert is reklámok lephetik el

messenger facebook zuckerberg
Valószínűleg az idei F8-on tudjuk meg, mi valósul meg ebből
Vágólapra másolva!
Közvetlenül üzenetekben küldhetnek majd hirdetéseket a Facebook üzleti ügyfelei a Messengeren. A cég nem erősítette meg a híresztelést, de minden jel arra utal, hogy élesedni fog a funkció. 
Vágólapra másolva!

Egy kiszivárgott dokumentum szerint hamarosan hirdetésekkel bombázhatnak minket a cégek Messengeren keresztül. Az iratot a Facebook küldte ki legnagyobb partnereinek – állítja a TechCrunch portál.

Az év második negyedévétől kezdve

közvetlenül üzenetben küldhetnek hirdetéseket a vevőknek,

az ehhez szükséges technológiát is lefejlesztették már.

A dokumentum azt tanácsolja a partnereknek, hogy kezdeményezzenek beszélgetéseket vásárlóikkal, ha eddig nem tették – csak azoknak küldhetnek majd marketing célzatú üzeneteket,

akikkel korábban már leveleztek.

Valószínűleg az idei F8-on tudjuk meg, mi valósul meg ebből Forrás: AFP/Josh Edelson

A Facebook nem erősítette meg a hírt a portálnak, helyette így válaszolt: „Nem kommentálunk pletykákat és spekulációkat. A Messengerrel az a célunk, hogy a legjobb élményt nyújtsunk 800 millió embernek, ebbe beletartozik az is, hogy ne kapjanak kéretlen üzeneteket.”

A TechCrunch szerint az utóbbi mondat azt sugallja, hogy

a hirdetések nem lesznek „teljesen kéretlenek”,

és körültekintően építik be a funkciót.

A Messenger csevegőplatform a Facebook leggyorsabban növekedő terméke, havonta 800 millióan használják aktívan. A cég ugyan eddig még nem monetizálta a terméket, többek szerint is ez lehet az első ilyen irányú lépés.

Valószínűleg a Facebook áprilisi F8 fejlesztői konferenciáján tudhatunk meg többet.