Frissült a Samsung görbülő képernyője

samsung galaxy edge+ Note 5 bemutató
NEW YORK, NY - AUGUST 13: General atmosphere of Samsung Unpacked 2015 featuring the Galaxy S6 edge+ on August 13, 2015 in New York City. Ilya S. Savenok/Getty Images for Samsung/AFP
Vágólapra másolva!
Az Android 6.0 részeként megújult az ívelt szélű mobilok kezelőfelülete is: a megnövelt szélességű panelekre több ikont tudunk húzni, és egyszerűbbé vált a rendszerezés is.
Vágólapra másolva!

Megkezdte az ívelt szélű Edge modellek szoftveres frissítését a Samsung, így azok már a 6.0-ás Androidot használhatják. Amikor bemutatták először a Note Edge meggörbült kijelzőjét, majd a hasonló, különböző S6-os modelleket, még nem voltunk biztosak benne, hogy ez egy valóban hasznos funkció lesz.

A kiszivárgott hírek szerint azonban a héten érkező új S7 is kap majd ívelt változatot, így a gyártó nem tett le arról, hogy az ívelt kijelzőnek van értelme.

Dupla akkora felület

A frissítés részeként számos finomítást kapott az Edge sajátos, a kijelző oldalán legörbülő kezelőfelülete.

Az oldalról behúzható panelek már 550 pixeles szélesek is lehetnek az eddigi 260 pixel helyett, így több tartalom fér rá.

A frissítés után öt helyett akár tíz ikon is kifér Forrás: Samsung

Az alkalmazásoknak szentelt "App edge" eddig a legutóbb használt öt appot mutatta meg,

immáron tízet is listáz

a megnövelt méretnek köszönhetően. Emellett lehetőség van már mappákat készíteni, ahonnan könnyebben elérhetők a különféle szempontok szerint rendezett appok.

A "People edge" menüben pedig az eddig leggyakrabban használt kontaktok képét húzhattuk az oldalsó gyorsmenüre, ahol már a nevek is megjelennek, hogy még egyszerűbb legyen az azonosítás.

A híreket is megnézhetjük az oldalsó panelen Forrás: Samsung

Emellett a panelen megjelenik egy gyorsgomb is a beállításokhoz. Így ha éppenséggel a legfrissebb tőzsdei híreket, sporteredményeket, vagy cikkeket akarjuk böngészni, vagy az iránytűt használjuk legtöbbet,

csak a mobil oldaláról simítunk egyet, és ott teremnek.

A legfontosabb funkciót is rögzíthetjük a panelen. Forrás: Samsung

Míg a Samsung az ívelt kijelzőben hisz, az LG inkább a másodlagos képernyőre, illetve a mindig látható felületre teszi le voksát.

A Samsung S7 okostelefont február 21-én, Barcelonában mutatják be.

A MWC mobilexpón kinn lesz az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!