Zuckerberg kiakadt alkalmazottjaira

News, Mark Zuckerberg
(FILES) In this photograph taken on October 28, 2015, Facebook chief executive and founder Mark Zuckerberg speaks during a 'town-hall' meeting at the Indian Institute of Technology (IIT) in New Delhi. Facebook founder Mark Zuckerberg urged India on December 28, 2015, to approve a controversial plan that would provide a free Internet service to the poor, his latest bid amid an escalating row with authorities. AFP PHOTO/Money SHARMA/FILES / AFP / MONEY SHARMA
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a Facebook-alapító korábban már szólt érte, egy dolgozó megint áthúzta a fekete jogvédők mozgalmának szlogenjét. 
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója egy terjedelmes üzenetben kérte arra alkalmazottait, hogy ne legyen elutasítók – derül ki a Gizmodo által megszerzett belsős levélből.

A cég MPK nevű épületében található egy tábla, amire a dolgozók bármit felírhatnak. Zuckerberg észrevette, hogy a táblára írt „black lives matter” (számít a feketék élete) szlogent valaki áthúzta, és

az "all lives matter", azaz "minden élet számít" jelszót írta helyette.

A Black Lives Matter egy feketék jogaiért küzdő társadalmi mozgalom, amely 2013 óta több megmozdulást is szervez.

Az alkalmazottak bármit írhatnak a Facebook épületében található falra Forrás: Flickr

Zuckerberg szerint a szlogen áthúzása

tiszteletlen, fertőző és elfogadhatatlan viselkedés.

Szerinte az, hogy a feketék élete számít, az nem jelenti azt, hogy a többi emberé nem – csupán azt szeretnék elérni a feketék, hogy őket is egyenlőként kezeljék. Zuckerberg szerint az áthúzás azt jelenti, hogy egyes véleményeket elnyomnak, ez pedig rossz fényt vet a Facebook-közösségre.

Mivel korábban már egyszer felszólította a dolgozókat arra, hogy ilyet ne tegyenek, most már következményei is lesznek a dolognak. Már nyomoznak a tettes után.