Már nálunk is tesztelik az új Facebook-adatlapot

facebook adatlap
Vágólapra másolva!
A magyar facebookozók egy része már az újfajta Facebook-adatlapot látja, az októberben bejelentett ráncfelvarrás úgy tűnik, lassan hozzánk is megérkezhet.
Vágólapra másolva!

Már nálunk is elindult a Facebook új adatlapjának tesztelése. A közösségi oldal még tavaly októberben jelentette be, hogy a profiloldalunk öt lényeges változtatást is kap. A mobilos nézetet eleinte csak az Egyesült Királyságban és Amerikában tesztelték iOS-es eszközökön, de a jövőben világszerte elérhető lesz.

Néhány magyar felhasználó a napokban figyelt fel arra, hogy asztali verzióban

már beállíthatja az új adatlaphoz szükséges plusz funkciókat, a rövid áttekintést, és a képek kiemelését.

A ráncfelvarrás célja, hogy

mobileszközökön is könnyebben átlátható legyen az adatlapunk.

Míg a boxok PC-n szépen elosztva, a teljes képernyőt befedve láthatóak, addig okostelefonon egymás alá zsúfolódnak. A magyar teszterek már böngészőben is látják a frissen megjelent rövid leírást, és kiemelhetnek képeket. Ezek az információk a rendezettebb mobilos nézetet támogatják.

Lassan minden mobilon így néznek majd ki az adatlapok Forrás: Facebook

Így néz majd ki végül mobilon az új adatlap:

  • A profilkép az eddiginél nagyobb méretben, középen jelenik meg.
  • Alatta egy rövid, 100 karakter hosszúságú összefoglalót adhatunk meg magunkról, ami rakhatunk emojikati is.
  • Megadhatunk 5 kiemelt fotót: ezt személyre szabhatjuk, aszerint mi számunkra a legfontosabb, de el is tüntethetjük, ha nem akarjuk ott látni képeinket.
  • A profilkép már mozgó rövidfilm is lehet. Ugyan a Facebook közlése szerint .gif fájltípust nem tölthetünk majd fel profilképnek, inkább olyasmi lesz ez, mint az Apple élő képek funkciója. Ennek lényege, hogy az iphone-ba épített kamera app a fotó készítése előtt és után is felvesz 1,5 másodpercet. A profilvideó hét másodperces lehet.
  • Beállítható ideiglenes szűrő a profilképhez, amihez mi állíthatjuk be a határidőt, azaz hogy meddig legyen kinn.