Órákra leállt az Xbox Live

konzolvásárlás 2014 xbox one
A control of a Microsoft's Xbox One game console is pictured in a shop in Shanghai on September 29, 2014. The Xbox One launched in China, the first games console officially released on the mainland after Beijing lifted a ban on the devices, which it had imposed in 2000. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Órákon át nem működött megfelelően az Xbox Live online szolgáltatás Észak-Amerikában, és az Egyesült Királyságban. A játékosok kiakadtak, köztük Snoop Dogg is, aki vulgáris videoüzenetben szidta Bill Gatest.
Vágólapra másolva!

Amerikai idő szerint szerda este több órán keresztül csak korlátozottan működött a Microsoft Xbox Live szolgáltatása. A hiba egyaránt érintette az Xbox One, Xbox 360, és Windows 10 felhasználókat is. A játékosok olyan online funkciókat nem tudtak használni, mint a party chat, a multiplayer mód, vagy a partnerkeresés.

A hiba leginkább az Egyesült Királyság, és Észak-Amerika területét érintette, a downdetector.com szerint

Magyarországról nem érkezett panasz.

A probléma azóta megoldódott, ám a játékosok meglehetősen ingerülten fogadták a kimaradást, főleg a híres rapper, Snoop Dogg.

Xbox 1 fucking sucks online yes i said it ps4 here we come. Ceo. Hit my peoples up we done with xbox

snoopdogg (@snoopdogg) által közzétett videó,

A zenész Instagramon üzent a Microsoftnak, hogy mielőbb orvosolják a hibát, különben a konkurens cég, a Sony Playstation konzoljára fogja lecserélni Xbox One-ját. Személy szerint Bill Gatesnek címezte az üzenetet: "Javítsd meg a sz.rod!"

Részletkérdés, hogy Bill Gates már 2014-ben leköszönt a Microsoft elnöki pozíciójáról, és jelenleg csak tanácsadóként dolgozik a jelenlegi igazgató, Satya Nadella mellett.