Új böngészőn dolgozik a Facebook

facebook connection error news feed
Többé nem látjuk ezt az idegesítő üzenetet.
Vágólapra másolva!
Már teszteli új appon belüli böngészőjét a Facebook. Az alkalmazással nem csak a hírfolyamból megnyitott oldalakat olvashatjuk, hanem teljeskörűen böngészhetünk majd.
Vágólapra másolva!

Komoly tervei vannak a Facebooknak alkalmazáson belüli böngészőjével, az új szoftvert már több hónapja teszteli a cég.

Ha eddig mobilon Facebookoztunk és megnyitottunk egy érdekes cikket a hírfolyamban, utána a Facebook azt saját böngészőjében jelenítette meg, ám ehhez ki kellett lépnie magából a Facebook alkalmazásból. A böngésző új verziója azonban már magán

a Facebookon belül kapna helyet.

A másik fő újítás, hogy a böngésző nem csak a hírfolyamban talált tartalmakat nyitná meg, hanem hagyományos módon is böngészhetnénk vele, úgy mint a Firefox-szal, vagy a Google Chrome-mal.

Megkapja a teljesértékű böngészők olyan funkcióit, mint

a szerkeszthető címsort (ide írjuk az URL címet), a könyvjelző funkciót, és az előre és hátra gombot is.

Egy új sávban az is látható lesz, hogy milyen népszerű az adott poszt.

Ez azért rendkívüli fontosságú, mert eddig csak a Facebookból megnyitott cikket olvashattuk ezzel az alkalmazással, és az ott található linkeket követhettük - nem működött teljes értékű böngészőként.

Az app jelenleg csak egy szűk tesztelői kör számára érhető el, valószínűleg később gördülhet ki világszerte.

Appon belül maradni

A cél ezzel egyértelmű: még inkább az alkalmazáson belül tartani a felhasználót, hogy annak ne kelljen elhagynia a Facebook appot.

Ezzel a céllal vezette be korábbi olyan újításait is a közösségi oldal, mint a hírfolyamba beépülő hírek (Instant Articles), vagy videók, amelyek közvetlenül a Facebookon belül találhatók.