Az okosszemüveg utódjának már kijelzője sincs

okos viselhető kiegészítő
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 25: An attendee wears a Google Glass during the Google I/O Developers Conference at Moscone Center on June 25, 2014 in San Francisco, California. The seventh annual Google I/O Developers conference is expected to draw thousands through June 26. Stephen Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Google Glass meghalt, de az ötlete tovább él: a keresőcég újabb prototípusokkal rukkolt elő, az egyiknek még kijelzője sincs.
Vágólapra másolva!

A Google okosszemüvegén is dolgozó mérnökcsapat rögtön három készülékben örökíti tovább a szép emlékű Glass legjobb tulajdonságait.

Ezek a fejlesztések persze még csak prototípusok, nem valószínű, hogy egyhamar piacra kerülnek. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a fókuszban lévő változatnak nincs kijelzője:

kizárólag hangokkal kommunikál.

A Google Glass szép volt, jó volt, de csak volt Forrás: AFP/Stephen Lam

Ennek mikéntje egyelőre rejtély, bár végső soron a Google Glass is sokat hagyatkozott a felhasználó szóbeli parancsaira, így valószínű, hogy a szakemberek a készülék ezen aspektusát fejlesztették tovább.

Az eszköz ráadásul a koponyacsonton keresztül továbbít hangokat a belső fülbe, azaz

akár a siketek és hallássérültek is hasznát vehetnék.

Ennek ellenére a mérnökök mint sporteszközt emlegetik.

A másik két prototípus rendes kijelzőt kapott, azaz jobban hasonkítanak a Google Glassre, elsődleges céljuk pedig a munka könnyebbé tétele. Úgy látszik, a fejen viselhető kiterjesztett valóság eszközök többsége egy ideig még a nagy cégek dolgozói számára okoz örömet.

Na de mi az a Google Glass?

A Google Glass egy, a maga nemében egyedülálló készülék volt, amit 2011-ben mutattak be, majd csak 2013-ban adtak ki, nem épp barátságos, 1500 dolláros áron (438 ezer forint).

A fejlesztői készlet népszerűsége ellenére sosem lett belőle tömegtermék,

a Google pedig nemrég leállította a gyártását. A munkát újrakezdték, a fenti prototípusok is a Glass utódjának megtalálása során születtek.