iPhone-on küldhetünk egymásnak pénzt

apple pay készpénz bankkártya fizetés mobil
Vágólapra másolva!
Saját pénzküldési szolgáltatást indítana az Apple, retteghet a PayPal - legalábis akkor, ha igazak az értesülések, amik szerint a kaliforniai cég a frissen indult Apple Pay-t terjesztené ki minden saját eszközre.
Vágólapra másolva!

Egyetlen üzenettel küldhetünk majd pénzt Apple-termékek között, állítja a The Wall Street Journal. A lap értesülései szerint az Apple már tárgyalásba kezdett amerikai bankokkal, hogy továbblépjen a jelenlegi Apple Pay rendszeren,

és saját fizetési formátuma legyen.

A hírt az is alátámasztja, hogy a cég az év elején új szabadalmat védetett le: ez egy közvetlen, Apple Pay-jel összekapcsolt internetes fizetési formáról szólt.

Amerikában már most könnyen lehet fizetni iPhone-nal Forrás: AFP/Justin Sullivan

A rendszer a felhasználók Apple ID-ján,

ujjlenyomat-hitelesítésen keresztül működhetne.

A cég jövőre tervezi a szolgáltatás indítását az Egyesült Államokban. Egy ilyen rendszer nemzetközi elterjesztése azonban több idő lehet, magyar megjelenése pedig még annál is több: a tavaly bemutatott Apple Pay hazai elindításáról például még mindig nincs szó.

A PayPal már előre félhet

Az biztos, hogy ha az Apple beszáll az internetes pénzküldő-szolgáltatások közé, az felboríthatja az erőviszonyokat: a hír felröppenése után

két százalékot zuhantak a PayPal részvényei,

mely jeleneleg a legnépszerűbb internetes fizetési szolgáltatás az Egyesült Államokban.