Hírlap lett a Facebookból

Facebook Mark Zuckerberg
Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks at the F8 summit in San Francisco, California, on March 25, 2015. Zuckerberg introduced a new messenger platform at the event. AFP PHOTO/JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
Új alkalmazást jelentetett meg a közösségi oldal. A cél, hogy mostantól egyetlen hírről se maradjunk le.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Notify, a Facebook legújabb mobilos alkalmazása. Ez megerősíti a múlt heti értesüléseket, amikről az Origo is beszámolt.

Az egyelőre csak iOS-re elérhető applikáció lényegében

egy hírgyűjtő, ami az általunk preferált forrásokból válogatja össze az érdekesnek talált híreket.

Az alkalmazás úgy próbálja elérni, hogy mostantól semmi érdekesről ne maradjunk le, hogy mindenről értesítést küld, ami (hacsak nem kapcsoljuk ki) egyből az iPhone főképernyőjén virít.

A Notifyban tematika szerint válogathatjuk, mi érdekel minket igazán, így az app onnantól kezdve a mi preferenciánkhoz igazítva küldi számunkra az értesítéseket a hírekről.

A Notify értesítéseire kattintva egy egyedi felületen tekinthetjük meg a tartalmat Forrás: App Store

A rossz hír, hogy mivel az alkalmazás csak amerikai híroldalakat támogat (abból viszont már helyből ötvenet), ezért a magyar App Store-ból egyelőre nem letölthető.

Minden egy helyen: a Facebookon

Ezzel az applikációval még jobban magához fűzheti a felhasználókat a közösségi oldal, hiszen így nem a kedvenc híroldalaikat böngészik közvetlenül, hanem egyetlen átfogó rendszert, ami viszont a Facebook tulajdona.

Ezt segítette elő a májusban bemutatott, és szeptemberben elrajtolt Instant Articles is, ami voltaképpen a legnagyobb amerikai híroldalak "beágyazása" volt a Facebook alkalmazásba. Erről azóta

egyes források azt állítják, hogy nagy bukás lett,

Zuckerbergék azonban bíznak a hírek és cikkek felpörgésében.