Táncol és dolgozik a kis házi robot

alpha 2 jóga robot
Vágólapra másolva!
Programozható, intelligens kis robotot vitt IndieGoGóra az Ubtech nevű cég. Alpha 2 amellett, hogy okos, szórakoztató is: mesét olvas a gyerekeknek, táncra perdül, és a munkába is besegít.
Vágólapra másolva!

A robotikus házi kedvencek mellett sorra gördülnek elő azok az emberszerű kis robotok, amik azon túl, hogy felvidítják gazdájukat, hasznosak is.

Az Ubtech bemutatta saját modelljét, az Alpha 2-t: többek közt abban is különbözik a többi robottól (például Peppertől vagy Buddytól), hogy saját lábakon perdül táncra.

Alpha 2 teste több mint 20 kis szervóból áll, ezért különösen mozgékony, mi több, számos érzékelővel felszerelték.

A kis robotot hanggal, vagy egy kimondottan a vezérlésére fejlesztett, okostelefonos alkalmazással lehet irányítani, wifin keresztül.

A cuki testbe elegendő erőforrást építettek ahhoz, hogy később különféle alkalmazásokat lehessen rá fejleszteni: egy hatmagos processzor hajtja, és 2 gigabájt memóriával, valamit 16 gigabájt tárhellyel rendelkezik.

A robot Android operációs rendszerrel működik,

felhőtárhelyhez is képes csatlakozni.

És hogy mire képes az apró droid? Például beszélgetni lehet vele, emlékeztet a gyógyszerek bevételére, értesít az új üzenetekről, vezérli a nyomtatót, előrejelzi nekünk az időjárást, és még mesét is olvas a gyerekeknek.

Személyi asszisztensként videót és képeket is készít, és ha arra kérjük, táncra perdül.

A robotra az IndieGoGo nevű közösségi finanszírozó portálon kért pénzt a gyártó, a célösszeg (100 ezer dollár, azaz 29 millió forint) egyetlen éjszaka alatt összejött. Aki saját Alpha 2-t szeretne, 500 dollárt (145 ezer forint) kell fizetnie.