Már zenét is hallgathatunk a Facebookon

zenehallgatás
Two young female friends listening to music
Vágólapra másolva!
A videók, fotók és hírek után a zene sem maradhat ki a Facebook repertoárjából. Jövő héttől dalrészleteket is megoszthatunk a közösségi oldalon.
Vágólapra másolva!

Újabb funkcióval készül alátenni a YouTube-nak a Facebook: a közösségi portálon 30 másodperces zenerészletek is megoszthatók lesznek.

A Music Stories nevű opció Spotifyról és Apple Musicról oszt meg félperces részleteket, ezek a Facebookon belül hallgathatók meg.

Azaz nem kell szenvedni egy link beágyazásával, elég osztani ami tetszik.

Az ismerősök megvásárolhatják a nekik tetsző dalokat az iTuneson, vagy hozzáadhatják saját Spotify-listájukhoz - értelemszerűen attól függően, hogy honnét érkezett a megosztás. A zenés anyagok bár videó formájában jelennek meg az üzenőfalon, nem indul el azonnal a lejátszás.

A funkció az iOS-es alkalmazást éri el először, méghozzá jövő csütörtökön. Ezt követi majd az androidos és webes verzió.

A Facebook hosszútávú célja a felhasználók leszoktatása a nagy konkurens, a Google termékeiről, ezt a videók előretörése óta a felhasználók is megtapasztalhatták. Bizonyára nem véletlen az sem, hogy a rendszer - első körben legalábbis - a Google Play Zene szolgáltatást nem támogatja.