Sok veszélyt rejtett a Samsung csúcsmobilja

samsung vesztett cimlap
NEW YORK, NY - APRIL 10: Samsung's latest flagship smartphones, the Galaxy S6 and the S6 Edge, are viewed in the window of a Samsung store on the day of their release on April 10, 2015 in New York City. Both phones feature Samsung's home-grown Exynos octa-core processor and 3 gigs of RAM, and with options available for 32, 64 and 128 gigs of storage. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nagyon sok biztonsági rést talált a Google a Galaxy S6 Edge-ben. A Samsung csúcstelefonjában olyan alapvető appok sem voltak rendben, mint a galéria vagy az e-mail alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Átvilágította a Samsung legújabb csúcskészülékét a Google hibakereső csapata, és nagyon sok, összesen 11 darab veszélyes biztonsági rést találtak.

Még a telefon galéria- és e-mail-alkalmazása is támadható volt.

Nagyon szép, de sajnos nem elég biztonságos Forrás: AFP/Spencer Platt

Az eredményeket csak most publikálták, a kutatás azonban a telefon megjelenésekor zajlott. A hibák felfedezésétől számított 90 napban a legtöbb rést betömték, így a készülékek ma már jóval biztonságosabbak, mint a premier napján voltak.

A maradék pár hibát ebben a hónapban küszöböli ki a Google és a Samsung.

A keresőcég eredményei alapján nem csak az alap Android operációs rendszer már ismert hiányosságai, de a gyártó saját módosításai is bizonytalanná teszik a telefont.