Szívre cserélte a csillagot a Twitter

twitter lájk csillag szív
Vágólapra másolva!
Az eddigi csillagos favorizálást szívecske formájú lájkolásra cserélte a Twitter. A cél, hogy ne zavarodjon össze az új felhasználó se.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is eltűnt az eddigi csillag a Twitter-bejegyzések alól, mától már csak egy szivecskére nyomhatunk és lájkolhatunk, ha szeretnénk.

Maga a funkció alapvetően nem változott,

a mikroblog célja azonban az, hogy egyszerűbbé tegye a felhasználók életét, az újonnan csatlakozókat se zavarja meg az ikon.

A változás a webes és mobilfelületet, illetve a Twitter tulajdonában lévő Vine videomegosztót és Periscope streamelő appot is érinti.

Szívecske lett az eddigi csillag Forrás: Origo

A favorizálás a Twitter kezdeti időszakában, 2006-ban született meg. Célja az volt, hogy a felhasználók későbbre is el tudjanak maguknak menteni számukra fontos, vagy érdekes bejegyzéseket. Tekintve, hogy akkoriban még 140 karakteres szöveges posztok voltak csak, kép és video beágyazás nélkül,

a gomb inkább a tetszés kifejezésére szolgált.

A twitteres csillag megjelenésével beelőzte a 2008-ban érkező Tumblr szívecskéket, ahogy a Facebookon 2009-ben bevezetett lájkot is.

Habár egyedi volt, ez a Twitter szerint éppen a hátránya is lehetett. A cég által idő közben felvásárolt oldalakon teljesen másfajta ikonnal lehetett favorizálni: a Vine-on egy mosolygós fejjel, míg a Periscope-on szívecskével.

A cél tehát az egységesítés lehetett, s egyben hogy újabb felhasználókat, és újabb befektetőket vonzanak be a problémákkal küszködő közösségi oldalra.