Drónokat vet be a brit rendőrség

mező app
drón repül a bokrok felett
Egyes becslések szerint a következő öt évben az élelmiszeripar és a mezőgazdaság a második legnagyobb drón-használóvá lép elő. A FAO már több országban bevetette a technológiát, hogy valós idejű és részletes adatokat szerezzen az élelmezésügyet és mezőgazdaságot érintő kihívásokkal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!
Drónokat fog használni a brit rendőrség, hogy tetthelyeket fényképezzenek le vagy eltűnt személyeket keressenek. Elindult a tesztidőszak.
Vágólapra másolva!

Nagyfelbontású kamerákkal felszerelt drónokat tesztel a brit rendőrség. Devonban és Cornewallban már elindult a hathónapos üzem, pár hét múlva pedig Dorsetben is megkezdődik a próba.

Ha ez sikeres lesz, hivatalos rendőri eszközzé válnak a robotkopterek.

A drónokkal messzire ellárnak a rendőrök Forrás: AFP/Jean Pierre Muller

A cél, hogy így készítsenek minőségi légi felvételeket a tetthelyekről, illetve nagyobb területet pásztázzanak át, amikor mondjuk eltűnt személyt keresnek. A hatóságok szerint a helikopteres egységeket nem cserélik le robotokra, de kisebb nyomozások során jó szolgálatot tehetnek a kopterek.

Az épp tesztelés alatt álló modellek nem repülhetnek éjszaka, és az időjárásra is érzékenyek. Ugyanakkor a drónok használata már most életeket menthet" - mondta Andy Hamilton nyomozó.

A drónok rendőrségi bevetése nem új ötlet, sőt Amerikában már használnak robotrepülőket bizonyos államok hatóságai. Sőt,

Dakotában már fel is fegyverezhetik a koptereket.