Mellényúlt első mobiljátékával a Nintendo

super mario karakter 30
TO GO WITH STORY Japan-Lifestyle-entertainment-game-company-Nintendo-GameBoy by Miwa SUZUKI This picture taken on April 17, 2014 shows customers check used videogame consoles and softwares at a videogame shop in Tokyo, while a large figure of Nintendo's character Super Mario stands. Nintendo's trailblazing Game Boy marks its 25th anniversary Monday with the portable device's legacy living on in cutting-edge smartphone games and among legions of nostalgic fans. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
A japán vállalat első mobiljátékának megjelenése jövőre csúszott. Nem lesz benne se Mario, se Link, helyettük avatarok állnak a középpontban.
Vágólapra másolva!

A Nintendoegy befektetői találkozón rántotta le a leplet első mobiljátékáról. Az ingyen játszható Miitomóban a játékosok személyre szabható avatart készíthetnek és kommunikálhatnak egymással.

Azt még nem tudni, hogy pontosan milyen tartalmakkal érkezik az app, de az elmondottak alapján sokkal inkább

egy közösségre építő alkalmazás várható,

semmint játék. A cég elmondása szerint a programmal a szégyellős játékosokat szeretnék arra bátorítani, hogy sokkal többet meséljenek magukról.

Az ingyen letöltető programhoz alkalmazáson belül lehet majd további tartalmakat vásárolni.

Sokan arra tippeltek volna, hogy a Nintendo olyan nagy videojátékokkal nyit a platformon, mint a Mario vagy a Zelda. Ennél is jobban kiábrándította a befektetőket az, hogy a még idénre tervezett megjelenést jövő márciusra halasztotta a japán vállalat.

A bejelentés után a Nintendo részvényei 7 százalékot zuhantak.