A Microsoft vezérének fontos a videojáték

xbox windows 10 gamer
LOS ANGELES, CA - JUNE 15: Rapper Soulja Boy plays Halo 5 during the Xbox One E3 Showcase Party at The Majestic Downtown on June 15, 2015 in Los Angeles, California. Mark Davis/Getty Images for Microsoft/AFP
Vágólapra másolva!
A Microsoft egy ideig mostohán kezelte a videojátékokat. Most azonban újra fontosnak tartják őket, hála a cég új vezérigazgatójának.
Vágólapra másolva!

A videojátékokban látja a Microsoft jövőjét Satya Nadella, a cég vezérigazgatója - legalábbis ezt állítja Mike Lavin nemzetközi marketingmenedzser.

Korábban felröppentek pletykák, hogy

a Microsoft eladná az Xbox-részleget.

Lavin szerint azonban ez nem igaz.

Az Xbox One egyre népszerűbb, a Microsoft sem szabadulna meg tőle Forrás: AFP/Mark Davis

Sőt, Nadella egyre fontosabbnak tartja a szórakozást. A cég új filozófiája ugyanis a felhasználói élmény körül forog: mivel a felhasználók szeretnek szórakozni, ezért játszani is.

Azaz a játék fontos, nem elvetendő terület.

Ezt bizonyítják a cég fejlesztései is. Az Xbox One novemberben érkező frissítése a cég előző generációs játékkonzoljának szoftvereit is futtathatóvá teszi a gépen. Nadella szeretné, ha a Microsoft kínálata minden platformon rendelkezésre állna.

Az igyekezetnek pedig megvan a gyümölcse: az előző negyedév során a Microsoft fizetős Xbox Live szolgáltatásának felhasználóinak száma 28 százalékkal nőtt.

Immár 39 millióan vannak.