Itt a Samsung válasza a vádakra

Vágólapra másolva!
A Samsung visszautasítja azon vádakat, miszerint a tévéiket úgy alakították volna ki, hogy megtévesztő eredményeket adjon a hatósági laboratóriumi teszteken.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen-botrányhoz hasonló van kirobbanóban a Samsung háza táján is. Felmerült, hogy a televízióik a hivatalos laboratóriumi tesztek során kevesebb energiát fogyaszatanak, mint a való életben.

A dél-koreai gyártó az Origónak elküldött közleményében a következőképp reagált a vádakra:

"Határozottan visszautasítjuk azokat a vádakat, amelyek szerint televízióbeállításaink egyikét úgy alakítottuk volna ki, hogy az a hatósági laboratóriumi tesztek során megtévesztő eredményeket adjon az eszköz energiafogyasztásáról.
A Motion lighting nem egy olyan beállítás, amely csak a minőségellenőrző tesztek során kapcsol be. Éppen ellenkezőleg: olyan alapbeállítás, amely mind laboratóriumi, mind pedig otthoni körülmények között működik, a tévé üzembe helyezésével automatikusan bekapcsol, és mindaddig bekapcsolva marad, amíg a vásárló a Standard módban kívánja használni a készüléket.
A Motion lighting beállítás egyike azon megoldásainknak, amelyeket azért fejlesztettünk ki, hogy TV-technológiánk környezeti hatásait csökkenthessük. Vállalatunk nagyon büszke ezekre a technológiákra, és a jövőben is további innovációra törekszik ezen a területen."