Ez a Google válasza az iPhone-ra

nexus 6p okostelefon
Vágólapra másolva!
Bemutatták a legújabb Nexus készüléket, melyet a Google és a Huawei közösen gyárt. Hátlapi ujjlenyomatolvasója van, és 4K felbontású videót is tud rögzíteni. Persze megkérik az árát.
Vágólapra másolva!

A Huawei és a Google ma bemutatta a legújabb Nexus okostelefont San Franciscoban, amely a Nexus 6P névre hallgat. A telefon már a Google legújabb operációs rendszerét,

az Android 6.0-s Marshmallow-t futtatja.

"Nagy lelkesedéssel tölt el minket, hogy a Huawei-el közösen mutathatjuk be a fogyasztóknak a Nexus 6P-t, az eddigi legkiválóbb telefonunkat, valamint az eddigi legjobban kidolgozott és legnagyobb teljesítményű operációs rendszerünket, az Android Marshmallow-t." - mondta el Hiroshi Lockheimer, a Google Androidért, Chromecastért és Chrome-ért felelős alelnöke, a lelkesedésre pedig jó oka van,

az új Nexusok ugyanis felsőkategóriás készülék.

Így néz ki a Nexus 6P okostelefon Forrás: Huawei

A Nexus 6P egy teljesen fémből készült kompakt készülék, anyaga a repüléstechnikában is használt eloxált alumínium.

Külsőre a telefon legnagyobb érdekessége az ujjlenyomatolvasó, amely a Huawei Mate S-hez hasonlóan a hátlapon kapott helyet.

A 6P 5,7 colos QHD AMOLED kijelzőt kapott, a rendszert egy Snapdragon 810-es processzor hajtja meg. A telefon már az új USB-C bemenetet használja, és egy gyorstöltés funkciót is tartalmaz, melynek segítségével egy tíz perces töltés után akár 7 órányi üzemidőre is fel lehet tölteni a kínai Nexust.

A legnagyobb dobás a 3450 milliamperórás akkumulátor,

amely az új Androiddal közösen kenterbe veri az idén megjelent csúcsmobilokat. Összehasonlításképp az iPhone 6S Plusnak 2915, a Samsung S6 Edge Plusnak, Note 5-nek és az LG G4-nek 3000 milliamperórás akkumulátora van.

Kétszázezer felett kezdődik

A készülék 30 országban válik ma elérhetővé a Google Store-on keresztül, Magyarországra pedig várhatóan az év végén fog érkezni. A Nexus 6P Németországban 649 eurós (átszámítva 204 ezer forintos) áron indul, ez hazánkban 210 ezer forintos árat valószínűsít.

Háromféle tárhellyel: 32, 64 és 128 gigabájtos változatban lesz kapható, négyféle színben: ezüst, arany, fehér (jégvirág) és fekete (grafitszürke).

Ezt tudja a Nexus 6P:

  • Kijelző: 5,7 colos, 1440x2560-as felbontású QHD képernyő
  • Processzor: nyolcmagos Snapdragon 810
  • Memória: 3 gigabájt
  • Tárhely: 32/64/128 gigabájt
  • Hátlapi kamera: 13 megapixel, 4K videofelvétel
  • Előlapi kamera: 5 megapixel
  • Akkumulátor: 3450 milliamperórás
  • Operációs rendszer: Android 6.0

A telefon bejelentése egyébként nem volt könnyű menet: a Nexus 6P-ről szóló sajtóközleményt idő előtt kiküldték, majd a megjelent cikkeket sorra tűntették el a neten.