Tényleg jön az új iPhone jövő héten

apple iphone 6s sorok ausztrália
Customers queue during the release of the Apple iPhone 6s in Sydney on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / William WEST
Vágólapra másolva!
Az Apple hivatalosan is megerősítette az Origo információját: október 9-én jön az iPhone 6s és 6s Plus hazánkba. Már 13 millió kelt el az új telefonból.
Vágólapra másolva!

Mint az Origo saját forrásból megírta: október 9-től Magyarországon is kapható lesz a szeptember 9-én bemutatott iPhone 6s és 6s Plus. Hazánk ugyanis bekerült a második körös országok köré. Jövő hét pénteken az első 12 ország után újabb 40 államban kezdik meg a telefonok értékesítését.

Mint az Apple hivatalos közleményéből kiderült, három nappal az első körös premier után több mint 13 millió kelt el az új iPhone-okból. Így a 6s és 6s Plus készülékek a tavalyi, akkor szintén rekordnak számító eladásokat is megdöntötték, méghozzá 3 millió példánnyal.

A két új telefon év végéig összesen 130 országban lesz elérhető.

Tavaly többet kellett várni

Tavaly csak október 31-én debütáltak itthon az iPhone-ok, több hetet kellett várni a szeptemberi bemutató után, cserébe már mindhárom operátor kínálatában megjelentek.

Péntektől előrendelhető

Október 2-tól, azaz most péntektől megindul hazánkban az előrendelés. Aki új iPhone-t szeretne, a Telekom erre dedikált oldalán adhatja le rendelését, ahogy péntektől a Vodafone-nál és Telenorrál is megindul az előrendelés - közölték az Origóval a mobilszolgáltatók -, október 9-én pedig már a boltokban is megtekinthetjük az új készülékeket.

Mennyibe kerül?

Mint korábban megírtuk: a legolcsóbb, 16 gigabájtos iPhone 6s körülbelül 250 ezer forintba fog kerülni az európai árak alapján. Míg a legdrágább, azaz a 128 gigabájtos iPhone 6s Plus már 350 ezer forintos kezdőáron érkezhet Magyarországra.