Nem működik az iOS 9 legjobban várt funkciója

apple ios 9
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 08: Craig Federighi, Apple senior vice president of Software Engineering, speaks about iOS 9 during Apple WWDC on June 8, 2015 in San Francisco, California. Apple annouced a new OS X, El Capitan, and iOS 9 during the keynote at the annual developers conference that runs through June 12. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egyelőre hiába vártuk, hogy felszabaduljon némi hely az iPhone-on és iPaden, egyelőre ez nem fog megtörténni. Az iOS 9 ezen funkciója egy hiba miatt még nem elérhető.
Vágólapra másolva!

Még várni kell az iOS 9 egyik legígéretesebb funkciójára, az appokat optimális méretűvé varázsoló, úgynevezett App slicing funkcióra. A júniusi WWDC konferencián bemutatott új funkcióról az Origo is beszámolt, ennek lényege, hogy

különválasztja az Apple áruházában fellelhető applikációk iPhone-os és iPades változatait.

Jelenleg ha egy felhasználó letölt egy alkalmazást, egy univerzális változatot tölt le, ami iPhone-nal és iPaddel is kompatibilis, emiatt azonban a programok akár másfélszer annyi helyet is elfoglalhatnak, mint kellene nekik.

Az Apple friss blogbejegyzésében bejelentette, hiába várjuk, hogy felszabaduljon a hely a készülékeken,

az App slicing jelenleg egy, az iCloud rendszerét érintő hiba miatt nem elérhető.

A cég elnézést kért a kellemetlenségért, és ígéri, egy rövidesen érkező újabb frissítés bekapcsolja a mobilszoftver régóta várt funkcióját.