Máris javításra szorul az új iOS

apple ios 9
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 08: Craig Federighi, Apple senior vice president of Software Engineering, speaks about iOS 9 during Apple WWDC on June 8, 2015 in San Francisco, California. Apple annouced a new OS X, El Capitan, and iOS 9 during the keynote at the annual developers conference that runs through June 12. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megérkezett az iOS 9 első javítócsomagja. A folt többek között a beragadó ébresztőt, valamint a lejátszási szünetben eltorzuló videókat hozza helyre.
Vágólapra másolva!

Alig jelent meg az iOS 9, meg is jött az első javítás: a 9.0.1-es verzió több olyan hibát orvosol az operációs rendszerben, melyekre annak letöltése óta

sokszázezer felhasználó panaszkodott.

Ilyen, hogy az időzítő és az ébresztőóra néha egyszerűen nem működik megfelelően. Beragad, kifagy, nem állítható át. Továbbá a videókkal is akadtak gondok: a felvételek szünet közben gyakran szétestek, eltorzultak.

Ezen felül többen beszámoltak meglepő lassulásról, leállásról, merülésről

- ezekre szintén gyógyír lehet a villámgyors folt.

Az Apple persze az iOS 8 kiadásakor fellépő káosznál sokkal jobban kezelte a viszonylag stabil, és sok termékre kiadott 9-es verzió (minden olyan Apple-készülékre letölthető, amelyre már a 8-as verzió is telepíthető volt) megjelenését, melyet az Origo is kipróbált már. Részletes tesztünket itt olvashatja el.

A szoftvert egyébként az Amerikában holnap megjelenő iPhone 6s-hez és 6s Plushoz igazították.

A magyar premier dátuma még nem ismert.