Százmilliók lógnak az Instagramon

instagram libanon hírességek
TO GO WITH AFP STORY BY MAYA GEBEILY Stars of the Lebanese television reality show "The Sisters" Nadine (L) Alice (R) and Farah (C), known as Abdel Aziz sisters, check their Instagram page at their villa in the upscale area of Beit-Misk north east of the capital, Beirut, on April 1, 2015. The girls have been promoted as the Lebanese version of the Kardashian sisters, but the starlets of the reality show "The Sisters" are struggling to make the show a hit and tire their compatriots who find it hard to relate to their stories. AFP PHOTO / JOSEPH EID
Vágólapra másolva!
A közösségi média nem csak a Facebookból és a Twitterből áll: az eddig kisebb piaci résztvevőnek számító Instagram is jön fel, már 400 millió aktív felhasználóval bír.
Vágólapra másolva!

Kevesebb, mint egy év kellett ahhoz, hogy az Instagram felhasználóinak száma 300 millióról 400 millióra nőjön. A képmegosztásra szakosodott közösségi oldal ezzel a Twittert is megelőzte, elvégre népszerű a mikroblog is csupán 316 millió aktív felhasználóval bír.

És itt a hangsúly az aktív szón van:

ez a 400 millió ember rendszeresen használja az oldalt, képeket oszt meg, kommentel, követi mások online tevékenységét.

Egy libanoni tévéműsor szereplői épp az Instagramon nézelődnek Forrás: AFP/Joseph Eid

Érdekes, hogy míg a Twitter elsősorban Amerikában növekszik, addig az Instagram felhasználóinak 75 százaléka az Egyesült Államokon kívülről érkezik, úgy, mint Európából, Brazíliából és Japánból.

A legtöbben Indonéziából használják a szolgáltatást, ők 100 millióan vannak.

Az Instagram vezetése szerint a felhasználók világszerte napi 80 millió képet osztanak meg, ezzel is a Facebook-birodalom malmára hajtva a vizet, mely cégóriás még 2012-ben vásárolta fel a képmegosztót, cirka egymilliárd dollárért (mai árfolyamon 279 milliárd forint).

Jó-jó, de mi az az Instagram?

Az Instagram egy képmegosztó alkalmazás, mely okostelefonon és asztali számítógépen is elérhető. A rendszer lényege, hogy a felhasználók fényképeket osztanak meg az őket követő többi internetezővel. A képeket filterekkel is elláthatják, így téve látványosabbá, hangulatosabbá azokat.

Az Instagram nem csak a hétköznapi felhasználók körében népszerű:

hírességek és politikusok is használják, hogy közelebbi kapcsolatot ápoljanak a közönséggel.