Bárkit letilthatunk a Gmailben

gmail mobilon bemutatják
Google's lead designer for "Inbox by Gmail" Jason Cornwell shows the app's functionalities on a nexus 6 android phone during a media preview in New York on October 29, 2014. Google ramped up its mobile arsenal, upgrading its Nexus line with a new tablet and smartphone, and unveiling its revamped Android software, to be dubbed "Lollipop." The US tech giant also announced the launch of a streaming media player for music, movies and videos, which can also allow users to play games via the Android TV device. AFP PHOTO/Jewel Samad
Vágólapra másolva!
Letilthatóvá váltak az idegesítő levelek küldői a Gmailben. Az új funkció mobilon és asztali számítógépen is működik, és persze nagyon hasznos.
Vágólapra másolva!

A Google szép csendben fontos újdonságot csempészett a Gmailbe: a levelezőrendszerben megjelent a küldők letiltásának lehetősége. Azaz, ha valakitől nem kívánatos e-mailek érkeznek, egy gombnyomással megszabadulhatunk az illetőtől.

Asztali gépen így néz ki a letiltás... Forrás: Origo

A funkció nagyon hasznos, ugyanis bár sokkal kevesebb spam fut be a levelesládákba, mint régen, azért így is akad épp elég nemkívánatos levél.

Az olyan esetekről, mint amikor zaklatnak vagy fenyegetnek valakit, nem is beszélve.

Persze a blokkolt címek levelei sem vesznek el örökre, hisz meglehet, hogy később szükség lesz rájuk. A Gmail a letiltott címekről érkező e-maileket automatikusan a Spamek közé helyezi. Sőt, a feladók tiltását is fel lehet oldani utólag a Beállítások / Szűrők és letiltási lista menüben.

... mobilon pedig így. Forrás: Origo

Egyre jobb a Gmail

A Google levelezőrendszere nem véletlenül olyan népszerű: egyrészt megbízható, másrészt bárhonnan könnyen hozzáférhető, és az sem utolsó szempont, hogy a techcég igyekszik egyre jobban kibővíteni a lehetőségeit.

A Gmailen belül lehetőség van csevegésre, listák létrehozására, sőt, nyár óta már az elküldött leveleket is vissza lehet vonni egy rövid ideig.