Mobilokat nyír ki a Windows 10

A Windows 10 új mobilos felülete
Vágólapra másolva!
A Windows 10 mobilváltozatának legfrissebb tesztverziója többek telefonját tette használhatatlanná. A Microsoft tud a hibáról, dolgoznak rajta.
Vágólapra másolva!

Több felhasználó jelezte, hogy a mobilos Windows 10 legfrissebb változatának letöltését követően többé nem működött a mobilja. A hiba a Microsoft rendszerében volt: véletlenül bárki letölthette a tesztelés alatt álló operációs rendszer egy, csak bizonyos készülékekre írt változatát.

A cég alelnöke, Gabriel Aul Twitteren kért elnézést, majd arra kérte a tesztelőket, hogy tényleg csak akkor telepítsék az új változatot, ha az kompatibilis a telefonjukkal.

Ellenkező esetben a Windows 10 teljesen használhatatlanná teszi az eszközt, amelyet csak a gyári szoftverrel lehet életre kelteni. Ez utóbbi viszont sok felhasználónak nincs a birtokában.

A fejlesztők dolgoznak egy mentő megoldáson, mely az említett program nélkül is életre keltené a telefont.

A mobilos Windows 10 még nem készült el teljesen, jelenleg egy nagyszabású bétateszt zajlik. A számítógépeken júliusban startolt operációs rendszer okostelefonos változata valamikor ősszel jelenik meg, és számtalan funkciót vesz át a nagy testvérétől, többek között a Cortana nevű virtuális asszisztenst.