Olcsón nyújt 4K-s tévézést az Amazon

amazon fire tv
Az új Amazon Fire TV
Vágólapra másolva!
A legnagyobb internetes webáruház ezúttal az Apple babérjaira tör. Úgy tűnik, a mobilos kudarc sem zavarta meg az Amazont.
Vágólapra másolva!

Bemutatta Fire TV legújabb modelljét az Amazon: az apró set-top-box külsejében nem annyira, funkcióiban viszont megtévesztően hasonlít a nemrég leleplezett új Apple TV-re.

A doboz eddig is képes volt filmek és sorozatok, valamint videojátékok lejátszására, mostantól pedig Echót, a cég saját virtuális asszisztensét is tartalmazza. Ezen kívül az új Fire TV már 4K-s, azaz Ultra HD felbontást is támogat.

Az új Amazon Fire TV Forrás: Amazon

A ráncfelvarrott médiadoboz nem lett drágább, továbbra is száz dollárba (átszámítva körülbelül 28 ezer forintba) kerül, holott

az Apple TV-ért másfélszer ennyit kérnek majd el.

A cég ezen kívül új Fire TV Sticket is megjelentet, amely a streamelést segíti, és 50 dollárért megvásárolható - mostantól ehhez is jár majd a hangvezérlésű távirányító.

Ezen kívül egy új játékvezérlőt is kiadtak a géphez, mely most már rendelkezik fülhallgatóbemenettel is, hogy akkor is nyugodtan lehessen játszani, amikor a hangerő másokat zavarna.