Megújul a Google Mini-PC-je

google chromecast tévé
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a Google második generációs Chromecastje: az apró, tévére dugható készülék, melyen filmet nézhetnek és zenét hallgathatnak a felhasználók, pár hét múlva még okosabbá válik.
Vágólapra másolva!

A Google szeptember 29-én nem csak az új Nexus-telefonokat mutatja be, de úgy tűnik, hogy a Chromecast nevű multimédia-kütyü második kiadását is. A készülékről idő előtt kiszivárgott, hogy stabilabb és gyorsabb wifit kap, szebben szól majd rajta a hang, és

korábban nem elérhető szolgáltatások is működni fognak rajta.

Utóbbiak közül a Spotify megjelenése tűnik a legérdekesebbnek, a zeneszolgáltató ugyanis korábban a Google riválisa volt - utóbbi elsősorban saját, Google Play Music nevű szolgáltatását ajánlja a most is kapható, elsőgenerációs Chromecast mellé, mely azonban messze nem hibátlan.

A szünet nélküli lejátszást is csak egy friss szoftveres javítással sikerült implementálnia a fejlesztőknek.

Így néz ki az első Chromecast Forrás: Origo

A Google egy Fast Play nevű funkcióval tenné gyorsabbá a Chromecast kompatibilis eszközökhöz való csatlakozását. Gyakorlatilag egyetlen gombnyomásra reagál majd a készülék, javítva a felhasználói élményt, méghozzá egy sokak által kritizált területen.

A szoftveres háttér is átalakul:

az új Chromecast menüje egy üzenőfallal gazdagodik, melyen a közösségi média legfrissebb történéseit követhetik nyomon a tévénézők. Ettől már csak egy lépés a tartalmak folyamatos megosztása, lájkolása.

Fontos újdonság még a Chromecast Audio:

a készülék a lakás összes kompatibilis hangrendszerével összeköttetésben lesz, függetlenül attól, hogy melyik szobában van az eszköz. A felhasználók így bárhonnan streamelhetik a zenét, sőt, akár be is dughatják a kütyüt egy HDMI-portos lejátszóba, az rögvest üzemkész lesz.

Jó-jó, de mi az a Chromecast?

A Chromecast a Google saját multimédia-eszköze, mely akkora, mint egy megtermett kulcstartó. Az apró számítógép HDMI-n keresztül csatlakozik a tévéhez, és egy sor szolgáltató műsorait lehet nézni rajta, többek között a Netflix, az HBO GO és a Hulu anyagait. Az összes fontosabb Google-szolgáltatás is működik a Chromecasten, mint a Play-áruház vagy a YouTube.

A Google szeptember 29-én az Apple Keynote-hoz hasonló show-t csap majd,

ahol bemutatkoznak az idei Nexus-telefonok. Igen, egyszerre több: egyes források szerint nem csak az LG, de a Huawei is bemutat egy saját modellt.