Vágólapra másolva!
A Trident nevű drón úgy száguld a víz alatt, mintha csak repülne. A gép a közösségi finanszírozás legújabb sztárja, sikere a legnagyobbakhoz mérhető.
Vágólapra másolva!

Két nap alatt 320 ezer dollárnál (88 millió forint) is többet kalapozott össze a Trident nevű víz alatti drón. A készítők mindössze 50 ezret (13,8 millió forint) kértek a projektre a Kickstarteren, a tenger alatt is repülési manővereket végrehajtó robot azonban rögtön közönségre talált.

A projekt még 44 napig tart, ha így folytatja, rekorderré válhat.

A Trident mindössze 3 kilogrammot nyom és 100 méteres mélységig vízálló. Az elejébe szerelt kamera HD felvételek készítésére és azonnali közvetítésére képes. Végsebessége 7 kilométer/óra, 3 órán át képes üzemelni egy feltöltéssel.

A vezeték, melyen továbbítja a képet és a hangot, 25 méteres, de lehet majd kapni hosszabb kiszerelést is. A drón ára 1200 dollár (332 ezer forint) lesz, de akik elég gyorsak, még 800 dollárért vehetnek egyet.

A fejlesztők négy éve dolgoznak a drónok területén, a Trident állításuk szerint az eddigi legösszetettebb készülékük.

A Trident a tenger mélyén is kiválóan manőverezik Forrás: Kickstarter

A munka persze még javában tart, a csapat jövő novemberre tervezi kiszállítani a Tridentek első készleteit. A drónt mindenkinek ajánlják, akit érdekel a tengeralatti világ, elsősorban azonban kutatók a célközönség, akik

3700 dollárért (egymillió forint) öt drónból álló flottát is vásárolhatnak.

Érdekesség, hogy a Trident nem csak táblagéppel vagy saját vezérlővel, de akár virtuális valóság sisakkal is irányítható.