Jön a Facebook diszlájk gombja

facebook tablet lány szemüveg közösségi oldal
The 'Facebook' logo is reflected in a young Indian woman's sunglasses as she browses on a tablet in Bangalore on May 15, 2012. World's popular and leading social networking company Facebook Inc., founded in a Harvard dorm room by Mark Zuckerberg whose current value exceeds 100 billion USD, will be making an initial public offering (IPO) which is slated to be Silicon Valley's biggest-ever. AFP PHOTO/Manjunath KIRAN
Vágólapra másolva!
A Facebook egy diszlájk gombon dolgozik, hogy a felhasználók a szomorú eseményekkel kapcsolatos érzéseiket is megfelelő kattintással fejezhessék ki. 
Vágólapra másolva!

A "like" gomb óta felhasználók milliói várják a diszlájk, avagy "nem tetszik" gomb bevezetését a Facebookon, a közösségi portál vezetője szerint pedig nemsokára tesztfázisba lép az óhajtott funkció.

Facebook dislike Forrás: Facebook

Mark Zuckerberg persze

nem a gyűlölködést szeretné felszítani vele,

hanem azoknak segítene, akik egyetlen kattintással szeretnék kifejezni érzelmeiket, például együttérzésüket.

Nem minden pillanat jó pillanat" – mondta Zuckerberg, aki szerint eddig azért nem volt diszlájk gomb az oldalon, mert a vezetés el szerette volna kerülni, hogy a portál a Reddithez hasonló, szavazatokon nyugvó közösséget építsen fel.

Még semmi sem biztos

A diszlájk gombnak nem biztos, hogy ez lesz a neve, a koncepció, illetve a gomb működési elvei még mindig kidolgozás alatt állnak.

A szakértők szerint azonban ez komoly lépés a Facebook történetében. A vállalat eddig ugyanis csak és kizárólag a vidám emlékek és megosztások pártján állt, ezzel az opcióval pedig szembefordul korábbi politikájával.

Arról,

hogy mikortól diszlájkolhatunk egy megosztást, nem esett szó,

a téma azonban érdekes módon pont akkor került napirendre, amikor a Facebook Németországgal közösen indít hadjáratot a rasszista és idegenellenes tartalmak ellen.