Megvan a Nintendo új elnöke

mario tv nintendo
Japanese video game giant Nintendo's game character Super Mario stands at a showroom in Tokyo 25 January 2007. Nintendo said that its net profit rose more than 43 percent in the three quarters to December as video-game fans worldwide snatched up its DS portable game machines and next-generation Wii machines. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Egy korábbi HR-vezető váltja a júliusban elhunyt Ivata Szatorut a Nintendo elnöki székében. Kimisima Tacumi most 65 éves.
Vágólapra másolva!

A Nintendo kijelölte a cég új elnökét: a 65 éves Kimisima Tacumi a vállalat menedzserigazgatói- és HR-vezetői székéből ül át az elnöknek fenntartott bőrfotelbe, két hónappal az előző cégvezér, Ivata Szatoru tragikus halála után.

Kimisima nem az a kimondott gamer-típus:

a Nintendóhoz 2000-ben került a The Pokémon Company pénzügyi vezetőjeként, előtte pedig 27 évet dolgozott Japán legnagyobb bankjánál. Pénzügyi szakemberről van szó tehát, akinek az lesz a feladata, hogy stabilizálja a legutóbbi konzolja megjelenése óta

komoly veszteségeket szenvedett Nintendót.

Ivata halála és Kimisama kinevezése között Mijamoto Sigeru játéktervező és Takeda Genyo mérnökigazgató vezették a céget, és a jövőben is komoly befolyással bírnak majd annak stratégiájára.

Bár Kimisima elnöksége sokakat meglepett a játékiparban, fontos megemlíteni, hogy annak idején Ivata Szatoru kinevezésének sem örült senki, mert féltek tőle, hogy a tapasztalatlan, játékokhoz csak programozói szinten közelítő üzletember nem fogja érteni a Nintendo filozófiáját.

Ehhez képest elnöksége alatt Ivata a japán játékóriás hosszú ideje legtermékenyebb korszakát hozta el.