Rálicitál az Apple-re a Samsung

galaxy fal az ifa-n
Visitors are reflected in numerous Samsung Galaxy S6 edge smartphones at the booth of South Korean electronics giant Samsung ahead of the opening of the 55th IFA (Internationale Funkausstellung) electronics trade fair in Berlin on September 3, 2015. IFA, Europe's largest consumer electronics and home appliances fair opens from September 4 to September 9, 2015. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
A Samsung iPhone-gyilkos szériájának új tagja csak valamikor jövőre jelenik meg, egyes források azonban már most a készülék erejét méltatják. Két változatban jöhet a legerősebb mobilchippel és 4K-s kijelzővel.
Vágólapra másolva!

A Samsung már javában dolgozik a jövőre megjelenő Galaxy S7-en - vagy legalábbis egy bivalyerős okostelefonon, amelynek teszteredményei már most elárasztották a legnépszerűbb teljesítménymérő szoftverek ranglistáit.

A Lucky kódnéven futó mobil a Qualcomm jövőre érkező processzorát, a Snapdragon 820-at kapja. Ezen felül 4 gigabájt memória található benne és 5,7 colos, 1440x2560-as felbontású kijelzővel szerelték fel. A hátlapi kamera 16 megapixeles.

Galaxy S6 Edge+-ok az IFA-n Forrás: AFP/John Macdougall

A képernyő mérete azonban akár hiba is lehet: a gyártóhoz közel álló források azt állítják, hogy valójában 5,1 colos megjelenítőről van szó, és nem egy, hanem két különböző mérető S7 lát majd napvilágot.

Ez a kisebb, gyengébb verzió, de lesz egy 5,8 colos, 4K-s modell is.

Ezt alátámasztani látszik, hogy a tesztprogramok olyan Lucky-modelleket is észleltek, melyek nem a Qualcomm chipjére, hanem egy saját nyolcmagos megoldásra épültek.

Utóbbi még a 820-as Snapdragont is megveri a mérésekben.A Samsung pedig nemrég egy 20 megapixeles szenzoron kezdett dolgozni, mely lehetne a nagyobb, erősebb S7-es kamerája is.

Érdekes észrevétel, hogy a teszteredmények 32 és 64 gigabájtos telefonokról szólnak. Ez a méret elég kicsi, és sejteti a microSD-kártyák támogatását. Hivatalos megerősítést persze egyik információ sem kapott, a Samsung hétpecsétes titokként őrzi az új csúcsmobilt annak bejelentéséig.

Erre 2016-ban kerülhet sor.