Az Uber is segíti a migránsokat

uber autó mobil okostelefon app
(FILES): This March 25, 2015 file photo shows an UBER application as cars drive by in Washington, DC. An administrative judge July 16, 2015 recommended that the ride-sharing giant be fined USD 7.3 million and be suspended from operating in California. The controversial private car company must pay the heavy fine or appeal within thirty days and risk a suspension of its license to practice in California, where its headquarters are located AFP PHOTO / Files / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vágólapra másolva!
A Budapesten is népszerű közösségi fuvarszolgáltatás a menekültkrízis kezeléséből is kiveszi a részét: adományaikat az Uber autóival juttathatják célba a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Az Uber is igyekszik segíteni az országon átvándorló migránsok ellátását. A sofőrszolgálat ingyen célba juttatja a felhasználók adományait, amelyeket aztán a Katolikus Karitász segélyszervezet munkatársai osztanak szét a menekültek között.

Az Uber alkalmazás "UberGIVING" nézetében lehet ingyenes autót igényelni.

A jármű kirobog a felhasználó által megadott pontra, és átveszi a felajánlott javakat.

Az Uberrel akár otthonról is segíthet a migránsoknak Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A Karitász szerint a rászorulóknak elsősorban a következőkre van szüksége:

  • Takarók
  • Polifoamok
  • Tisztálkodási szerek
  • Babáknak való tisztálkodási- és tápszerek
  • Ezenkívül minden olyan egyszer használatos eszköz jól jöhet, amelyet a pár napos itt-tartózkodás során a menekültek használni tudnak.

Az Uber segélyfuvarjai a mai napon, azaz szeptember 9-én látják el a feladatukat délelőtt 10 és délután 5 óra között.

Aki segíteni szeretne, most a szokottnál kényelmesebben teheti meg.

Mi az az Uber?

Az Uber egy önkéntes sofőrszolgáltatás, amely egy mobilalkalmazással működik. Az Androidra és iOS-re is letölthető app egy gyors regisztrációt követően lép működésbe, és a mobilkészülék helymeghatározó rendszere segítségével juttatja el az autósokat az utasokhoz.

Az Uber Európa-szerte több mint 20 városban működik, köztük Budapesten. A szolgáltatás miatt világszerte tiltakoztak a taxisszervezetek, Magyarországon békésen, Franciaországban és Dél-Afrikában azonban már kevésbé.