Vágólapra másolva!
Vélhetően nem csak a Star Wars-rajongók vannak oda azért a kis robotért, amit immár mindenki megvehet magának. Az ébredő erő droidja a berlini IFA-n mutatkozott be.
Vágólapra másolva!

Szinte mindenki azonnal beleszeretett a decemberben érkező új Csillagok Háborúja film robotjába, BB8-be, amikor az első előzetesek megjelentek.

Nem csoda, a labdatestű droid az első trailerben még csak a homokban száguldott, később pedig már egy X-szárnyú tetején láthattuk.

Tud gurulni, repülni és rendkívül jól néz ki.

Kicsit olyan, mint a mindenki által szeretett R2D2 utódja.

BB8 az új Star Wars-film előzetesében Forrás: Lucasfilm

Keveseknek adatik azonban meg a lehetőség, hogy ne csak filmvásznon csodálhasson egy ilyen robotot, hanem élőben is megnézhesse és irányíthassa. Ugyan a filmben szereplő droidot maximum csak egy show színpadán csodálhatjuk, kicsinyített mását azonban a Disney és a Sphero együttműködésének köszönhetően meg is vehetjük.

Megkeresi az ellenséget

Ugyan a miniatűr BB8 sose lesz annyira intelligens és önálló, mint Az ébredő erőben érkező változat, de Bluetoothon keresztül

egy okostelefonnal vagy táblagéppel képesek leszünk vezérelni.

A hozzá tartozó ingyenes applikációval adhatunk neki parancsokat - egy virtuális távirányítóval - hogy éppen merre haladjon (Drive mód), vagy konkrét hangutasításokat is. Például megmondhatjuk neki, hogy menjen járőrözni (Patrol mód), ekkor elkezd a szobában körbe-körbe járni, "nézelődni", keresni az ellenséget - mondta el a cég képviselője az Origónak Berlinben.

Message módban pedig szöveges üzeneteket adhatunk át vele, a mobilba táplált mondatokat aztán BB8 holografikusan kivetíti.

Borsos áron kapható

A kicsi guruló robotot vezeték nélkül tudjuk tölteni, elég dokkolóra tenni, nem kell kábelre dugni. Három órányi töltéssel aztán egy órát lehet játszani vele.

Az eddigi legdrágább Star Wars-játék Forrás: Origo

A miniatűr BB8 Berlinben az IFA expó keretében mutatkozott be. Péntek, azaz Force Friday (Star Wars-gyűjtőknek szervezett kiárusítás) óta kapható 150 dollárért, azaz 42 ezer forintért. Ez az eddigi legdrágább Star Wars-játék.