A jövő mobilja kiszűri a vírusokat

chip, processzor, brodwell-y, intel core m, corem,
Vágólapra másolva!
A mobilkészülékeket fenyegető vírusok száma egyre nő, a legnagyobb chipgyártók egyike azonban most felveszi a kesztyűt: jön a kártevőket azonosító és blokkoló processzor.
Vágólapra másolva!

A Qualcomm következő generációs csúcsprocesszora hardveresen szűri majd a kártevő szoftvereket, így téve minden korábbinál biztonságosabbá az okoseszközöket. A jelenleg még készülő Snapdragon 820-as chip az alkalmazások viselkedéséből tanulva marad

naprakész a fenyegetéseket illetően.

Korunk legtöbb szoftveres védelmi megoldása úgy működik, hogy a vírusirtó-program egy folyamatosan frissülő adatbázisból tölti le az újabb és újabb vírusok ismertetőjegyeit.

Ennek a módszernek azonban hátránya, hogy midig ad egy kis előnyt a kártevők készítőinek, hisz a veszedelmes szoftvereket elsőként mindig azonosítani kell.

Öntanuló mobilchip

A Qualcomm processzora ezzel szemben megtanulja, hogyan működik egy hiteles és hogyan egy veszélyes program, elméletben pedig képes rá, hogy jó előre észlelje, ha valamelyik appal nincs minden rendben.

A hardveres ellenőrzést egy program sem tudja csak úgy megkerülni.

A 820-as processzor jövőre érkezik, a gyártó pedig olyan nagy víruslaborokkal áll összeköttetésben, mint az AVG vagy az Avast. Amennyiben a cég tervei beválnak, úgy a jövő Qualcomm-chipes okostelefonjai vírusállóak lehetnek.