Gombnyomásra hív segítséget az idősbarát mobil

evolveo idős telefon hátlap
Vágólapra másolva!
Kifejezetten időseknek és gyengénlátóknak készített okostelefont a cseh Evolveo. A készülék egy végletekig lebutított Android operációs rendszer futtat, és beépített SOS-hívás funkcióval rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb piaca van az időseknek készült mobiloknak. A cseh Evolveo nevű gyártó most olyan androidos készüléket mutatott be, amelyen a Google operációs rendszerének egy butított, leegyszerűsített változata fut, és nagyméretű virtuális gombjainak köszönhetően nem csak a nagyszülők, de a gyengén látók is tudják használni.

Külön gomb van a zárolásra, a hangerőszabályozásra, a ki- bekapcsolásra, a kamerára vagy a vakura.

Nagyméretű gombok és töltőállomás jellemzik a 4 colos, idősbarát telefont Forrás: Evolveo

Sőt, a telefon hátulján egy SOS-gomb is található, melyet lenyomva a készülék azonnal tárcsázza az előre beállított számokat, és

segélykérő üzenetet is küld.

Az Easyphone D2 névre keresztelt telefon egyébként nem egy erőmű, kétmagos processzora és 512 megabájt memóriája gyakorlatilag csak alapfunkciók ellátására (telefonálás, üzenetküldés, rádióhallgatás, GPS stb.), videonézésre és internetezésre jó.

A készülék hátlapján lévő gombbal azonnal segítséget hívhatunk Forrás: Evolveo

A készülék egy 2100 milliamperórás akkumulátorral és saját töltőállomással együtt érkezik, utóbbival a gyártó szerint még könnyebb bánnia a korosabb, vezetékes telefonokhoz szokott felhasználóknak.

A mobil két SIM-kártya kezelésére képes.

Amennyiben szeretné meglepni idős rokonait, ismerőseit egy Easyphone-nal, úgy 32 ezer forintot kell fizetnie érte.